Konkurrenten till Allettan – VH slåss om sista platsen

Som bekant är det en mycket hård kamp i den södra Hockeyettan om platserna till Allettan. Nu kan Nybro Vikings andas ut. Laget vann med 3–2 mot Kallinge/Ronneby på lördagen och är klara för Allettan.

Nybro är klara för Allettan.

Ishockey2021-01-02 18:02

Nybros seger och säkrade Allettan-plats innebär att Vimmerby Hockey och Halmstad Hammers slåss om den femte och sista platsen. VH och Halmstad möts på söndagen, i en match som vi direktrapporterar på www.vimmerbytidning.se. Nedsläpp är klockan 16:00.

Här finns förutsättningarna inför söndagens match!

I matchen mellan Kallinge/Ronneby och Nybro, där Vimmerbykillen Eddie Levin för övrigt ingick i hemmalagets förstafemma, var det gästerna som tog ledningen. Vikings gick upp till 2–0 i den första perioden, innan KRIF reducerade med knappt en minut kvar att spela av perioden. Nybro utökade till 3–1 i den andra och trots att KRIF reducerade i den tredje perioden så lyckades gästerna hålla undan och säkra en plats i Allettan.

Lagen som är klara för Allettan i VH:s serie är: Troja/Ljungby, Karlskrona HK, Nybro Vikings och Mörrum GoIS.