Kristianstad-kaptenen: "VH är det klart bästa laget"

Kapten och fanbärare. Dennis Svensson är en av Kristanstads främsta frontfigurer. Ända sedan lagets fråntogs sin Allsvenska plats har ambitionen varit att ta sig tillbaka. För att göra det krävs segrar i kvalserien, nästa hinder på vägen är VH. Ett lag Svensson har stor respekt för. "Vimmerby är det lag vi varit mest taggade på att möta."

Arkiv. Dennis Svensson är kapten för Kristianstad.

Arkiv. Dennis Svensson är kapten för Kristianstad.

Foto: Erik Simander / TT

Ishockey2024-04-03 20:00

Och det har onekligen visat sig på isen. För fyra möten den här säsongen lagen emellan har resulterat i fyra segrar till Kristianstad. 18 mål framåt och endast två insläppta har det blivit för Skåne-laget i dessa matcher. 

Så självklart måste favoritskapet ligga på de grönvita inför torsdagens match. Eller?

– Klart att känslan är god i laget. Vi har vunnit alla fyra matcher och gjort mycket mål framåt. Samtidigt vet vi att resultatet i matcherna inte alltid speglat matchbilden, säger Svensson innan han hyllar VH rejält: 

– Jag har sagt det innan och vill fortfarande säga att Vimmerby är det bästa laget i Hockeyettan. Det är kanske därför vi gjort så bra matcher mot dem, för vi har aldrig underskattat dem. Det är det laget som spelarna i laget och jag själv varit mest taggade på att möta. Inte för att det är ett lag som ger mest publik på läktaren, utan för att de är bäst.

VH verkar också vara ett personligt favoritlag att möta för kapten Svensson. Den här säsongen har han pangat in fyra mål och gjort ett assist mot laget. 

– Jag gillar att spela mot bra lag. Min motivation ligger inte i att möta Tyringe eller Alvesta, utan att låta alltför kaxig. Det blir så mycket roligare mot starkt motstånd.

I en oerhört tajt tabell har Kristianstad efter två omgångar intagit förstaplatsen i kvalserien på fyra inspelade poäng, blott en poäng mer än flera andra lag. 

Mot Halmstad, i premiären, inledde laget svagt och lyckades till sist bara kamma hem en poäng. I senaste matchen, borta mot Piteå kom första segern (4–2).

– Det var skönt med tre poäng, mer behöver man inte säga. Det blev många timmar i bussen och skönt att vi lämnade med en vinst.

Hur var upplägget kring resan, bodde ni över på hotell i Piteå?

– Vi har faktiskt haft samma upplägg länge, som vi började med i Allsvenskan. När det är bortamatch långt borta åker vi över natten. Vi tar med oss madrasser in i "dubbeldäckaren" och sover i bussen. Lyckas man somna skapligt så blir det inte så många vakna timmar i bussen. Nu blev det två nätter i buss och det brukar funka rätt bra.

Spelbolag, experter och tyckare i allmänhet har satt ett stort favoritskap på Kristianstad i kvalserien. Konstigt vore väl annat, med tanke på den rutin som finns i laget. Men Dennis Svensson håller inte riktigt med.

– I mina ögon är vi inte favorittippade. Den här säsongen har vi mött alla lag som är med, förutom Väsby och Hudik. Det är många skickliga lag, exempelvis Vimmerby som jag nämnt och Halmstad. Men såklart finns det bara ett mål som division 1-lag: Ta sig uppåt. Det är inget att hymla om, men vi känner inte av någon press eller snackar om det i laget. Vi nådde vårt mål, vilket var kvalserien. 

Dennis Svensson har Kristianstad som moderklubb och har fått äran att vara kapten för laget under tre säsonger. 

Beskriv vad det skulle betyda för dig personligen att ta tillbaka laget till Allsvenskan. 

– Oj... Det hade du fått se efter sista matchen, haha. Jag hade antagligen börjat gråta. Jag brukar inte gråta men jag hoppas få göra det en gång det här året. Det är ju min moderklubb och jag valde att åka hem av en anledning. Det betyder så sjukt mycket för mig, så skulle det bli avancemang blir det tårar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!