Kontos blev matchhjälte i hemmadebuten

Vimmerby Hockey vann med 3-0 hemma mot Tyringe under måndagen. Den stora anledningen till det stavas Kristoff Kontos. Den nye kanadicken gjorde alla Vimmerbys mål i sin hemmadebut.

Kristoff Kontos gjorde alla tre mål när Vimmerby Hockey besegrade Tyringe med 3-0.

Kristoff Kontos gjorde alla tre mål när Vimmerby Hockey besegrade Tyringe med 3-0.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-12-30 22:01

– Han är riktigt bra, konstaterar en nöjd Phil Horsky efter Kontos succématch mot Tyringe. 

En match där Vimmerby satte tonen från start. Hemmalaget gick ut med mycket energi och driv i spelet. Det var bara en tidsfråga innan 1-0 skulle komma. Den här kvällen dröjde det till 11:e minuten innan VH gjorde mål. 

Det var Jakob Karlsson som tog med sig pucken in i offensiv zon och på ett fint sätt spelade fram Kristoff Kontos. Den nye kanadicken sköt kyligt in den med ett bra avslut och kunde fira sitt första mål i Vimmerbytröjan. 

– Det kändes riktigt bra att få göra mål så här tidigt. Jag är glad att jag kunde bidra, säger Kontos. 

Resultatet 1-0 stod sig perioden ut, även om det kunde blivit mer. Hemmadominansen syns tydligt i skottstatistiken från första perioden. 23-3 till Vimmerby. 

– Vi är riktigt bra första tio. Jag är jättenöjd med första perioden. Vi är vassa offensivt, bra i powerplay och skapar många lägen. Stabilt bakåt också, säger tränaren Phil Horsky. 

I andra perioden var det fortsatt övertag för hemmalaget. Kristoff Kontos utökade i den 34:e minuten. Detta genom att vinna pucken efter en indianpassning av Tyringe och sedan avsluta perfekt i mål på friläget. 

Även i andra perioden blev Kontos ensam målskytt och VH ledde med 2-0 med tjugo minuter kvar. Då kändes det som matchen var nästan avgjord och hemmalaget hade full kontroll.

– Andra perioden var också bra. Det är ändå ett bra hockeylag vi möter. De förlorade senast mot Kalmar med 7-0 och vi visste att det skulle komma en reaktion, men det hanterade vi bra, tycker VH-tränaren. 

Trots hemmalagets fina spel i period ett och två blev det lite nervöst i sista perioden. Efter två powerplay kom gästerna in i matchen och började ta över. VH tappade fokus och energi, medan Tyringe började spela allt bättre. 

– Så här kan det bli i en hockeymatch. De är ett bra lag. De var lite vassare än oss och chansade mer i tredje perioden. Det är naturligt att få svackor i en match, konstaterar Horsky om den tredje perioden. 

Trots Tyringes uppryckning blev det ingen reducering. Istället kunde Kristoff Kontos, igen, avgöra med ett fint avslut i öppen kasse. Därmed blev det 3-0 till Vimmerby som har fått en perfekt start på fortsättningsserien. 

– Vi är nöjda med starten med två segrar. Idag gjorde vi en fin match och skapade många målchanser. Detta är ingen enkel match och det var ingen enkel vinst. Trots att vi inte fick dit pucken så många gånger tappade vi inte huvudet, utan fortsatte ösa på med tålamod, summerar Phil Horsky. 

Kristoff Kontos, matchhjälten, var mycket nöjd med sin hemmadebut i VH-tröjan. Både sett till den egna insatsen och lagets: 

– Det känns så klart bra när man gör tre mål i sin första match. Jag är nöjd så här långt och väldigt glad att laget lyckades vinna. Alla spelade bra idag. Vi var bra defensivt och offensivt. 

Matchfakta:

Vimmerby Hockey-Tyringe 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Målen: 1-0 (11:46) Kristoff Kontos (Jakob Karlsson), 2-0 (34:15) Kristoff Kontos, 3-0 (58:53) Kristoff Kontos (öppen kasse). 

Skott: 47-22

Utvisningsminuter: 6-8

Publik: 822

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!