Kostenius om säsongskorten: "Det är svårt för oss..."

Det blev en ishockeysäsong som präglades av nästintill tomma läktare. För Vimmerby Hockey är det fortsatt det som skaver i planeringen inför nästa. "Jag hoppas att vi publikmässigt kommer tillbaka till den nivå vi hade säsongen 19/20", säger VH:s ekonomiansvarige Anders Kostenius.

Anders Kostenius hoppas att Vimmerby Hockey kan ta emot publik på läktarna i ishallen igen i höst.

Anders Kostenius hoppas att Vimmerby Hockey kan ta emot publik på läktarna i ishallen igen i höst.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-05-22 09:00

Coronapandemin satte stora käppar i hjulen för Vimmerby Hockey och övriga ishockeyklubbar under den gångna säsongen. Det som brukar vara fullsatta ishallar i slutspelstider var den här gången åtta personer som fick sprida ut sig på läktarna. 

Sakta men säkert börjar läget dock ljusna. Och förhoppningen är att stora delar av publiken ska vara tillbaka i höst när en ny säsong tekas igång. Klubbarna har redan börjat förbereda sig för att välkomna publiken tillbaka, och seriekonkurrenten Karlskrona HK har bland annat erbjudit sina säsongskortsinnehavare en rabatt. 

"Alla som förlänger årets säsongskort under maj månad får 25% rabatt på ordinarie pris.", skriver KHK på sin hemsida

Några sådana planer finns inte i Vimmerby Hockey för tillfället.

– Nej, vi har inte satt våra priser än, säger Anders Kostenius, som är ekonomiansvarig i VH. 

Han fortsätter:

– Karlskrona är en av klubbarna som har legat ganska högt, medan vi medvetet försökt lägga oss så lågt som möjligt. 

Ett säsongskort med sittplats hos VH för en vuxen person har legat på 2600 kronor och 1800 kronor för pensionärer och ungdomar, enligt klubbens hemsida. Karlskrona har å sin sida legat på 4400 kronor och 4100 kronor för de allra dyraste säsongskorten. KHK har dock fler valmöjligheter beroende på vilken sektion man väljer. Det billigaste säsongskortet för vuxna kostade 1900 kronor. 

– Oftast brukar det vara grundserien och Allettan eller Vårserien som ingår i de priserna. Vill man vara på plats under slutspelet så får man köpa separata biljetter, förklarar Kostenius.

Har ni märkt av något minskat intresse för säsongskorten på grund av pandemin?

– Vi brukar ligga ganska stabilt på den fronten, från år till år. Jag hoppas att folket kommer tillbaka efter sommaren och att vi publikmässigt kommer tillbaka till den nivå vi hade säsongen 19/20. 


En annan fråga som diskuteras hos just KHK är den om tv-avtalet i Hockeyettan med ATG. Enligt Sveriges Radio överväger KHK att satsa på en egen lösning när det gäller sändningarna. 

Är det något som ni i Vimmerby Hockey har diskuterat?

– Nej, men jag kan förstå att en del av de större klubbarna funderar så. Tv-avtalet vi har gynnar nog de mindre klubbarna mer än de stora. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!