Kovacs jubilerade: "Bästa känslan"

Säsongen började trögt - men nu är målformen total. Mot jumbon Malmö gjorde Robin Kovacs sin 100:e SHL-poäng i karriären när Örebro till sist vann med 6–2. –Otroligt skönt, det är den bästa känslan när man är inne i det här stimmet, säger tvåmålsskytten.

Örebro vann mot Malmö med 6–2. Arkivbild.

Ishockey2020-11-12 21:40

Och han kunde fira sina fullträffar i hemmaborgen där Örebro är urstarkt och tagit poäng samtliga SHL-matcher hittills denna säsong.

– Jo, vi trivs bra här hemma, det är bara fansen som fattas, säger forwarden Robin Kovacs.

Men krislaget Malmö, som förlorat åtta av de nio senaste matcherna, inledde målskyttet i Behrn arena. Efter tolv minuter i den första perioden hittade Ponthus Westerholm rätt när han placerade pucken förbi Örebromålvakten Jhonas Enroth.

Total dominans

Men fem minuter senare tryckte backen Robin Salo in 1–1 mellan benen på Malmös målvakt Oscar Alsenfelt.

Närkegänget tog sedan över totalt och körde över gästerna i den andra perioden. Och plötsligt stämde också det mesta i powerplay – som Örebro varit näst sämst på i ligan.

Efter drygt tre minuter i mittenperioden klev först Oliver Eklind fram och gjorde sitt första SHL-mål i karriären när han från nära håll tryckte in 2–1 med en backhand.

Kvarten senare ökade Borna Rendulic på ledningen till 3–1 och kort därefter sprätte Robin Kovacs välplacerat in nästa puck bakom Oscar Alsenfelt i spel fem mot fyra.

Ingen koll

Och att Robin Kovacs då hade gjort sin 100:e SHL-poäng i karriären – hade inte fjolårets prestigevärvning själv koll på.

– Nej, det hade jag ingen aning, men det var roligt att höra.

Kovacs fortsatte sedan sin målfabrikation i den tredje perioden. Efter tre minuter satte han 5–1 – också det i spel fem mot fyra. Och då har Örebroforwarden gjort sex mål på de sex senaste matcherna.

När sju minuter återstod fick även gästernas Jan-Mikael Järvinen göra sitt första SHL-mål från nära håll. Och när minuten återstod satte Örebros Emil Larsson punkt när han tryckte in 6–2.

Robin Kovacs medger att det kändes trögt med målskyttet i början av säsongen – men att han hela tiden känt att det stämt bra spelmässigt.

TT: Men hur hanterade du måltorkan rent mentalt?

– Jag försökte vara positiv. Jag vet att jag haft någon säsong tidigare då jag inte gjort poäng på de tio första matcherna, så jag försökte bara fortsätta vara positiv och jobba hårt på träningarna.

TT: Är du i ditt livs form nu?

– Ja absolut...och man mår bra när man är i det här stimmet.

TT: Sex mål hittills från din klubba. Hur många siktar du på totalt?

– Äh…mitt mål är väl att slå 13 som är mitt rekord i SHL.