Kovacs straffhjälte för Örebro

Segertåget går vidare efter 3–2 mot topplaget Skellefteå. Och nu har Robin Kovacs hittat formen i hemmaborgen, där han inledde Örebros målskytte och till sist blev hjälte i straffläggningen. –Otroligt skönt, jag vill vara med och bidra och vinna matcher, säger tvåmålsskytten.

Robin Kovacs. Arkivbild.

Ishockey2021-11-04 21:43

Kovacs och hans Örebro började säsongen lite trögt, men har fått ett rejält lyft i SHL-ishockeyn. Mot Skellefteå AIK kom femte raka segern – och Örebro fortsätter att rada upp vinster hemma i Behrn arena där Närkegänget tagit sju raka segrar och inte förlorat på över en månad.

Och nu börjar även förra säsongens målmaskin komma i gång på allvar. För en vecka sedan bänkades Robin Kovacs efter en svag insats mot Timrå. Men sen var han lyckosam mot Växjö och stod då för en assist och borta mot Linköping hittade han målet. Och på torsdagskvällen gjorde alltså forwarden Örebros första mål och var den enda spelaren som hittade rätt i straffläggningen.

– Jag har själv inte vart nöjd med mitt spel, det har varit mycket upp och ner. Jag hade en bra försäsong men sen var det inte alls bra och jag blev bänkad, säger Kovacs och fortsätter:

– På slutet har jag hamnat i en kedja med (Christopher) Mastomäki, vi kompletterar varandra och har kemi. Jag tror att vi har gjort mål i alla matcher som vi spelat tillsammans. Nu tycker jag att jag har spelat tre riktigt bra matcher och har en fin kurva uppåt.

Första SHL-målet

Men det var 19-årige Skellefteåbacken Måns Forsfjäll som gav gästerna en drömstart när han gjorde karriärens första SHL-mål. Efter knappt sju minuter skickade Forsfjäll påpassligt in sin egen retur bakom Örebromålvakten Jonas Arntzen.

Ett piggare Örebro vände dock tillställningen i andra perioden. Efter drygt halva matchen kunde Robin Kovacs helt fri i slottet tryckta in kvitteringen bakom målvakten Strauss Mann, efter ett gott förarbete av just Mastomäki.

– Mastomäki vann pucken bakom mål och sen försökte jag bara öppna upp en yta vid bortre och han hittade igenom med en fin passning till mig och jag kunde bara lägga in den, säger Kovacs.

Ett par minuter efter Kovacs fullträff styrde också Jani Lajunen in 2–1 efter Elias Ekströms läckra backhandpassning i powerplay.

Inte pannkaka igen

Men när knappt två minuter återstod av ordinarie tid skickade Linus Karlsson in 2–2 då gästerna tagit ut målvakten. Sedan väntade förlängning och till sist avgjordes det på straffläggning – och där klev alltså Robin Kovacs fram och blev hjälte som enda målskytt.

– Jag hade bestämt mig redan innan… Jag hade en straff för några matcher sedan och då blev det lite pannkaka. Nu var jag lite mer bestämd och visste vad jag skulle göra.