Kovács glödhet när Örebro vann igen

Tredje raka trepoängaren på fyra dygn i hemmaborgen – efter 3-0 mot Oskarshamn. Hetast av alla – Robin Kovács som levererat elva poäng på de fem senaste SHL-matcherna och tangerat sitt målrekord. –Vi har hittat något i vår formation. När man har en fin kemi med en kedja så kan man göra fantastiska saker, säger Örebroforwarden.

Robin Kovács slog till på nytt när Örebro tog tredje raka. Arkivbild.

Robin Kovács slog till på nytt när Örebro tog tredje raka. Arkivbild.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Ishockey2022-01-30 20:17

I lördags fullständigt krossades Djurgården med 7–1 och på söndagskvällen kunde alltså det hemmastarka Närkegänget glädjas över tredje raka trepoängare inom loppet av fyra dygn i Behrn arena. Och Robin Kovács som hade tre assist på kontot mot Djurgården bara fortsätter att producera i den glödheta Örebrodräkten.

– Jag tycker att vi kompletterar varandra bra i min kedja. (Linus) Öberg och (Rodrigo) Abols ska ha lika mycket cred som jag, säger han.

Örebrobacken Gustav Backström inledde målskyttet när han elegant snärtade in pucken i krysset i första perioden. Men efter drygt halva matchen klev Robin Kovács fram på allvar när han kom fri och till sist fräckt och läckert lade in 2–0 mellan benen på Oskarshamns målvakt Joe Cannata. Kovács är lagets ledande poänggörare och är nu uppe i 17 fullträffar – precis lika många som han gjorde under hela förra säsongen.

– Jo det där visste jag. Mitt mål har egentligen bara varit att slå mina tidigare rekord. Det är någonting man går inför varje säsong, att bli bättre och bättre för varje år. Och som sagt jag älskar ju att göra mål och bidra.

"Det var skönt"

På frågan om målet var medvetet eller om han i själva verket försökte sig på en dragning men tappade pucken som gick in mellan benen på målvakten – svarade Kovacs:

– Tappade pucken gjorde jag inte. Jag gjorde en fint och ville flippa den mot bortre. Men som sagt, nu gick den mellan benen på målvakten istället.

TT: Extra skönt att sätta den med tanke på att du precis innan missat ett friläge?

– Jo, det var skönt. Den gången försöker jag dra honom och vänta ut honom och han får en liten touch på den och sen går den nog längs med mållinjen, säger han och tillägger:

– Men efter friläget tejpade jag om klubban och i nästa byte gjorde jag mål.

Inga kommentarer om OS

Och när knappt tre minuter återstod av perioden fick Nick Halloran, som anslutit från finska SaiPa, göra sitt första SHL-mål i sin tredje match för Örebro. Stortalangen Leo Carlsson höll kyligt i pucken och serverade amerikanen som kunde trycka in den i öppet mål. Tredje perioden förblev sedan mållös och Örebro är nu på sjunde plats i SHL.

TT: Vad säger du om att du inte får åka med Tre Kronor till Peking (OS) nu då?

– Nä, inga kommentarer. Han har tagit ut sitt lag och…. inga mer kommentarer mer än så, säger Kovács.

Och på frågan om halvungraren Robin Kovács, som tidigare öppnat upp för det ungerska landslaget, fortfarande ser det som alternativ säger han:

– Jag tar den här säsongen, sen får vi se vad som händer och sker. Det kommer ju en ny förbundskapten nästa år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!