KRIF körde över VH: "Superroligt"

På förhand en av säsongens tuffaste bortamatcher. Nja, så tufft blev det nu inte för KRIF. Kallinge var bättre på alla punkter i mötet mot Vimmerby. "Jag trodde Vimmerby skulle vara tyngre", säger tränaren Torbjörn Svensson efter storsegern.

Kallinge/Ronneby fick fira hela sju gånger i Vimmerby Ishall.

Kallinge/Ronneby fick fira hela sju gånger i Vimmerby Ishall.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-10-09 22:26

Ett svagt, förvirrat Vimmerby Hockey. Ett spelskickligt, taktiskt spelande KRIF. Ja, det var stor skillnad på lagen den här aftonen i Vimmerby ishall. Det var det få som trodde på förhand. Många trodde nog att ett VH på uppåtgående och två segrar i ryggen, skulle ro hem en ny vinst. De var inte ens nära. Kallinge visade sig alldeles för bra för det. 

–  Jag måste säga att vi gör en jättebra första period. Vi slår fina förstapass och kommer till flera bra lägen - och det är nog så att vi borde ha gjort fler mål än de (tre) vi gjorde, säger Torbjörn Svensson. 

Vimmerby hängde helt enkelt inte med i svängarna när KRIF-spelarna blixtsnabbt vände på spelet - gång på gång. 

–  Det var roligt att se. Våra killar var på hugget och flera av målen vi gör i kväll (onsdag) är riktigt snygga, säger Svensson och myser. 

Om han var supernöjd med den första perioden, som Kallinge vann med 1-3, så var han inte alls lika belåten med den andra perioden. 

–  Nä, vi tappade ödmjukheten och tog inte jobbet på samma sätt. Vi täckte knappt ett enda skott heller när Vimmerbys backar sköt. 

Trots detta hade KRIF fortfarande en tvåmålsledning (2-4) med sig in i den andra periodvilan. 

–  I pausen sa vi till varandra att vi skulle spela klokt. Vi visste att vi skulle få några utvisningar emot oss eftersom vi inte haft en enda i de två första perioderna. 

Och nog blev det så. Vimmerby fick chansen i numerärt överläge ett par gånger, bland annat ett fem-mot-tre-läge. Då visade gästerna klass. 

–  Det var matchavgörande. Oj, vad killarna slet i boxplay. Vilken arbetsinsats. 

Efter att Kallinge klarat av de numerära underlägena, kom 2-5 kort därefter. Ett klassmål. Där och då punkterades matchen. KRIF rann ifrån till klara 2-7.

–  Den här segern behövde vi. Det har varit lite upp och ner för oss i inledningen. Den här matchen såg vi som en av säsongens tuffaste bortamatcher. Det känns superroligt nu. Vi vann och stort dessutom. 

Segern förde upp Kallinge till tredje plats i tabellen. VH är nia. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!