KRIF-tränaren: "Kommer behöva slita"

Kallinge/Ronneby kommer på besök till Vimmerby under onsdagskvällen. "Det ska bli inspirerande", säger KRIF-tränaren Emil Ivansson.

Kallinge/Ronneby ligger på en sjätteplats i Hockeyettan efter sex spelade matcher.

Kallinge/Ronneby ligger på en sjätteplats i Hockeyettan efter sex spelade matcher.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-10-08 12:05

Förra säsongen kom Kallinge/Ronneby IF trea i höstserien Hockeyettan södra (som Vimmerby vann). Sedan vann KRIF vårserien, Allettan, men lyckades ändå inte ta sig upp till Allsvenskan. Den här säsongen har laget inlett med tre segrar, en förlust och två förluster på övertid. 

Kallinge/Ronnebys tränare Emil Ivansson har blandade känslor kring säsongsstarten. 

 – Både bra och mindre bra. Vi skulle vilja ha något eller några poäng till, men samtidigt kanske vi inte är värda mer heller. Jag tycker ändå vi har spelat en helt okej hockey. Sedan är vi inte nöjda, utan vet att vi kan bättre och letar hela tiden efter delar i spelet att förbättra, säger han. 

Vad har ni för målsättning med säsongen?

 – Jag tror att alla lag i den här serien vill nå topp fem. Någon annan målsättning kan man inte ha. Det är det vi kommer försöka göra. Sedan vill vi utveckla laget och spelet så mycket som möjligt också. 

I senaste matchen spelade KRIF hemma mot Nybro Vikings. De låg länge under med 0-1, men lyckades kvittera i slutminuterna. Nybro vann ändå på övertid och tog bonuspoängen. 

 – Vi gjorde ändå en bra match, tycker Emil Ivansson.

 – Det är två bra lag. Nybro spelar bra hockey och är kanske ett av de bästa lagen vi har mött. Det var ändå ett fall framåt, även om vi bara fick en poäng med oss.

Vad är din bild av Vimmerby som motståndare?

 – Efter en tung start har de kommit tillbaka och fått två raka segrar. Nu har de bra form och självförtroende så det kommer bli tufft att möta dem. Det är ett hemmastarkt lag också, så man kan inte bara åka dit och tro att man ska få poäng gratis. Vi kommer behöva slita.

Tränaren tror att spelet i powerplay och boxplay blir en nyckel i mötet med Vimmerby. 

 – Vimmerby har verkligen fått igång sitt spel i powerplay. Där måste vi vara vakna. Det är två bra lag som möts och då brukar ofta spelet i boxplay och powerplay bli avgörande, säger Ivansson.  

 – I övrigt ska det bli inspirerande att möta Vimmerby på bortaplan. Det blir kul att se hur vi står oss mot dem. 

Fakta

Lagens möten förra säsongen:

Vimmerby en seger 4-0, Kallinge/Ronneby tre segrar 2-1, 5-2, 5-2. 

Kallinge/Ronnebys matcher i år: Dalen borta seger 2-5, Mörrum hemma förlust (ÖT) 3-4, Halmstad Hammers borta förlust 1-0, Kalmar hemma seger 3-1, Borås borta seger 4-5, Nybro hemma förlust (ÖT) 1-2. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!