Krisande HV71 bröt förlustsvit: "Hittar en väg"

Kanske var ett längre uppehåll precis vad HV71 behövde? Hemma mot Malmö vände och vann SHL-nykomlingen med 4–2 – och bröt en fem matcher lång förlusttrend. –I dag hittar vi en väg att vinna och det är det det handlar om, säger HV71:s tränare Tommy Samuelsson i C More.

Joey LaLeggia blev tvåmålsskytt i HV71:s seger mot Malmö.

Ishockey2022-11-19 17:36

Återkomsten till SHL har varit allt annat än en dans på rosor för HV71. Trots flera spektakulära nyförvärv har spelet inte stämt och Jönköpingslaget har varit fast förankrat i botten.

Hemma mot Malmö, i lagets första match på två veckor, såg det till en början ut som inför landslagsuppehållet. Gästerna pressade på och gjorde också matchens första mål genom Ponthus Westerholm, sju minuter in i andra perioden.

Då vaknade hemmalaget till.

Tre minuter efter baklängesmålet kvitterade Marcus Davidsson med sitt första SHL-mål för säsongen och 20 sekunder senare var det helt plötsligt HV71 som var i ledningen när Fredrik Forsberg förvaltade ett tre mot ett-läge.

Tre minuter senare satte också Joey LaLeggia 3–1 i powerplay. LaLeggia gjorde även 4–1 halvvägs in i tredje perioden.

HV71 vann till slut med 4–2 men man är alltjämt jumbo med 17 insamlade poäng.

Malmö är i sin tur inne i en tung period och åkte på sin fjärde raka förlust.

Efteråt var Malmös tränare Tomas Kollar upprörd på domarna, framför allt på Ponthus Westerholms utvisning i andra perioden där HV71 satte 3–1 i powerplay.

– Tredje målet är en helt horribel utvisning av domarna, man börjar bli van. Vi får utvärdera oss själva som spelare och ledare varje dag. Frågan är var nivån ligger hos domarna? Där vi ger bort matchen, tyvärr, säger han i C More.

Han var också kritisk mot laget.

– Vi måste rannsaka oss själva och jobba på detaljerna, försvarsspelet. Vi måste fortsätta på den delen.