Krisen fortsätter – ny förlust för Djurgården

Fyra matcher har blivit fem. Vad det handlar om? Djurgårdens kris i ishockeyallsvenskan. –Det är tufft, säger tränaren Johan Garpenlöv efter strafförlusten med 3–4 mot Bik Karlskoga.

"Det är tufft", säger Djurgårdens tränare Johan Garpenlöv om klubbens förlusttrend. Arkivbild.

Ishockey2023-01-13 22:06

0–2 borta mot Bik Karlskoga blev tidigt i tredje perioden 3–2 – och helt plötsligt hade Djurgården fina förutsättningar för att bryta förlusttrenden på fyra raka matcher i ishockeyallsvenskan.

Men icke.

I stället drog gästerna på sig två raka utvisningar – vilket gjorde att David Lindquist kvitterade till 3–3.

Sedan hade Jesper Kokkonen straffshow och säkrade bonuspoängen för hemmalaget.

I sekvens såg han till att Djurgårdens kris numera handlar om fem raka matcher, där de två senaste kommit efter straffar.

– Vi ville så gärna vinna den här matchen, bygga självförtroende och tron på det vi gör. Men nu hittade vi en väg att förlora – igen, säger tränaren Johan Garpenlöv till C More.

– Det är bara att ta med sig det som var bra och rätta till det som inte var bra.

Tabellettan Modo, som hade förlorat tre av de fyra senaste matcherna, fick med sig en ny trepoängare från Hovet.

Men det blev en kamp in i ett sista mot AIK då Richard Gynge reducerade till 2–3 med 2.46 minuter kvar av matchen – men Modo höll undan och Sebastian Ohlsson avgjorde när han satte 4–2 i tom målbur.

I Mora briljerade återigen Johan Persson. 32-åringen satte 3–0 – vilket även blev slutresultatet – i hemmamötet mot Västervik och toppar därmed seriens målliga på 21 fullträffar.