Krisen total hos VH:s seriekollega

I fredags lämnade tränaren och nu flyr även spelarna klubben. Bara över helgen har situationen förvärrats kraftigt för skuldtyngda krisklubben i HockeyEttan södra, Varberg Vipers. Lägg till det att laget igår föll med 23-0 (!) mot Nybro. – Det kommer inte finnas ett lag, säger avhoppande tränaren Danne Edman-Söderlund.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2016-11-21 11:00

Kaoset är totalt hos Vimmerby Hockeys seriekollega Varberg Vipers.

På en extra årsstämma i torsdags kväll meddelades det att man nu förhandlar med Svenska Ishockeyförbundet om att eventuellt dra sig ur HockeyEttan. Den hårt skuldsatta klubben måste skära ännu mer i A-lagets kostnader för att ha ens ha en chans att kunna slutföra säsongen.

Och reaktionerna på det lät inte vänta på sig.

Under fredagen meddelade tränaren Danne Edman Söderlund att han lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan.

– Jag höll min sista träning igår och meddelade grabbarna efter träningen. Det är fullt ut mitt beslut. Det har legat och grott sedan den extra årsstämman i torsdags, säger han till Hallands Nyheter.

Spelarna flyr

Det nya sparkravet gör att även spelare nu flyr klubben.

– Det kommer inte finnas ett lag. Eller, föreningen kommer säkert ha ett lag men inte med det spelarmaterial som behövs i Hockeyettan, säger Danne Edman Söderlund.

Nej, det är ju bara att hålla med om det eftr Varbergs match i går mot Nybro. 23-0 i mål och 88-9 i skott är inte värdigt att hända i en av de nationella serierna.

Klart är att Anton Netterberg lämnar för spel med Ulricehamn i division två. Lagets två största stjärnor, den estniska landslagsduon Aleksander Sibirtsev och Aleksander Ossipv, har skrivit på för Halmstad och var med när Vimmerby mötte dem i går.

Enligt Hallands Nyheter har också Gustav Bergsten och Max Pålholm gjort sina sista matcher med Varberg Vipers. Även Luka Petelin uppges ha meddelat Vipers att han kommer söka sig en ny klubb. Och det lär inte stanna där.

Förbundet avgör

Parallellt pågår förhandlingar Varberg och Svenska ishockeyförbundet om vilken division laget ska flyttas ned till.

– Vi stämmer fortlöpande av med Mikael Lundström (tävlingschef). Förbundets beslut blir helt avgörande. Kan vi spela med en nollekonomi kring A-laget i Hockeyettan? Spelarna förstår att det är ett problem, alla vill spela hockey, men ekonomin har varit tung hela hösten, säger interimsstyrelsens ordförande Pierre Bäck till HN.

Viktigt slutföra serien

Vid konkurs blir det nedflyttning till fyran – det står utom allt tvivel. Om laget drar sig ur kan det bli spel i tvåan, trean eller fyran.

Mikael Lundström, tävlingschef på hockeyförbundet, till Hallands Nyheter:

– Vi har haft kontakt med klubben och vårt råd är "Keep On Going". Det är viktigt att man slutför serien man spelar. Om klubben sedan drar sig ur fortsättningsserien blir det en bedömning hur långt ner de ska flyttas. Den bedömningens görs utifrån hur stor möjlighet de har i framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!