Krislaget petar kaptenen: "Givetvis besviken"

Krislaget och SHL-jumbon Malmö petar stjärnan Carl Söderberg som lagkapten. Den rollen tas i stället av Fredrik Händemark. "Givetvis är jag besviken", säger Söderberg enligt ett pressmeddelande.

Carl Söderberg petas som lagkapten i Malmö. Arkivbild.

Carl Söderberg petas som lagkapten i Malmö. Arkivbild.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Ishockey2022-12-14 12:16

Den 37-årige stjärnan var Malmös stora profilvärvning inför förra säsongen när han vände hem efter drygt åtta säsonger i NHL.

Söderberg gjorde 22 mål och 41 poäng i fjol, men hans lag tillhörde botten större delen av säsongen och missade slutspel.

Den här säsongen har laget gått ännu sämre och Söderbergs statistik har gått ned rejält. Han står på sju mål och tio poäng efter 26 matcher.

"Jag hade gärna fortsatt att leda laget som lagkapten. Givetvis är jag besviken men respekterar klubbens beslut. Jag kommer att göra allt framöver för att spela min bästa hockey för klubben", säger Söderberg enligt ett pressmeddelande från Malmö Redhawks.

Fredrik Händemark blir i stället lagkapten och Oliver Lauridsen går in i en utökad kvot – tre stycken – assisterande lagkaptener. De andra två är Emil Sylvegård och Christoffer Forsberg. Söderberg kommer inte längre att ingå i kaptensuppsättningen.

Sportchefen Björn Liljander om förändringarna:

"Efter att vi utvärderat hösten har vi tagit ett beslut som vi tror är den bästa lösningen för både Carl och för gruppen. Vi välkomnar in Fredrik Händemark som ny lagkapten samt Oliver, som också varit en del av vår kaptensuppsättning förr".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!