Kristianstad klasser bättre än VH

Serieledande Kristianstad ståtar fortfarande med en nolla i förlust kolumnen. Mot Vimmerby Hockey var det inte ens nära att den skulle försvinna. Gästerna från Skåne var det klart bättre laget och dominerade matchen från första till sista minuten. Segersiffrorna skrevs till 4-12 (2-4),(1-4), (1-4). -Dom var de klart bättre laget och gav oss en riktig lektion, konstaterade VH-tränaren Krister Ström.

Kristianstad gör 8-3 i mitten av andra perioden i matchen som laget vann med 12-4 mot VH. Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2005-01-24 07:21

Gästerna var numret för stora både spelmässigt och kroppsligt sett. Tempot i deras passningsspel och skridskoåkning var en helt annan än vad hemmalaget kunde prestera. När man kände att VH var lite på gång ja då verkade det bara som Skånelaget lade in en högre växel.
- I höstas spelade vi jämnt mot dem, men de har värvat några spelare sedan dess och det har höjt dem rejält.
De visade klassen omedelbart och tog ledningen redan efter en dryg minut. Man var beredd att notera mera då VH strax efter åkte på en utvisning. Då visade dagens kanske bästa hemmaspelare vägen och kvitterade med en man kort.
Glädjen blev dock kortvarig då gästerna nästan omedelbart återtog kommandot. Mitt i perioden fick sedan VH två man utvisade och gästerna skapade ett kraftigt tryck mot hemmamålet, och precis efter att VH fått in en man kom 1-3.
Bara minuten senare under en ny hemmautvisning kom ytterligare ett mål för gästerna efter ett blixtrande snabbt anfall.
I och med det fjärde målet fick Calle Brattberger nog och lämnade buren till förmån för Tomas Larsson. Han höll nollan perioden ut och i stället var det hemmalaget som kunde reducera till 2-4 efter en snabbt iscensatt attack av Sebastian Hellman, som levererade Viktor Johansson och reduceringen var klar.
Åtta sekunder tog det i andra perioden innan gästerna målade på ett stillastående hemmalag.
Spiken kom troligen när Skånegänget kunde göra sitt sjätte mål nu med en man kort, efter ett felpass i mittzon och blixtsnabb kontring.

Tre snabba
VH fick en bra chans att reducera när man fick spela 5 mot tre i nästan en minut, Under den tiden hade man inte ett enda skott mot mål. Det säger en del VH ineffektiva spel samt Kristianstads styrka.
Visserligen kom en reducering någon minut senare med fullt manskap på plan för bägge lagen.
Vad hjälpte det när gästerna på nytt satte gasen i botten och inom loppet av 40 sekunder gjorde ytterligare två mål.
På en minut och fem sekunder i början av tredje small det tre gånger och Tobias Larsson fick hämta ut pucken för nedsläpp på mitten.
Hemmapubliken fick ändå jubla en gång till när VH reducerade genom Magnus Sjöström då man ännu en gång fick chansen att spela 5 mot 3.
- Tomas Larsson som fick hoppa in gjorde sitt första inhopp för i år, men ingen skugga skall falla över honom, då han fick alldeles för lite hjälp, poängterar Krister.
Från sidan kunde man tycka att det såg ut att vara billiga mål stundtals, och att kämpatakterna och arbetsviljan inte var den rätta hos hemmaspelarna för dagen.
Visst var det kanske så bitvis men det var nog också så att motståndarna var mycket bra och man kunde ana lite varför de ännu inte förlorat någon match.
- Vi mötte ett mycket bra lag, men ändå måste vi kunna mycket bättre än det vi presterade idag, avslutade Ström
Nu gäller det för VH:s spelare att ta fram det lilla extra i de sista matcherna om man vill vara med och slåss om en plats bland de fyra bästa..

Fakta
VH- Kristianstad 4-12 (2-4),(1-4), (1-4)
Första perioden: 0-1 1,26 Martin Nilsson, 1-1 2,17 Sebastian Hellman, 1-2 4,53 Niklas Ponne, 1-3 9,33 Andreas Larsson, 1-4 10,38 Jonas Håkansson.
Andra perioden: 2-5 0,08 Erik Back, 2-6 2,53 Niklas Alricsson, 3-6 Johan Hermansson ass. Christian Wideen, 3-7 9,36 Jonas Håkansson, 3-8 10,36 Mikael Larsson
Tredje perioden: 3-9 4,53 Martin Pålsson, 3-10 5,28 Mikael Larsson, 3-116,03 Christian Ozimek, 3-12 9,36 Jonas Håkansson 4-12 12,40 Magnus Sjöström ass. Christian Wideen.
Skott: 24-39 (8-16, 6-12, 10-11)
Utvisningar: VH 11x2 Kristianstad 12x2