KRÖNIKA: En plats bland de två första är nåbar

Det är en fröjd att besöka Plivit Trade-hallen för närvarande. Västerviks IK storspelar och stämningen är elektrisk tack vare en hänförd publik. VIK fick stående ovationer efter 5-0 hemma mot AIK. Med all rätt. Västervik var helt enastående i den här matchen och 5-0 var verkligen i underkant. Det kunde ha varit uppemot det dubbla om inte Linus Lundin hade storspelat i AIK-målet.

Att Oskar Drugge valde att återvända till Västervik säger det mesta om lagets unika vinnarkultur, som man vill vara en del av, menar vår krönikör. Foto: Viktor Allvin

Att Oskar Drugge valde att återvända till Västervik säger det mesta om lagets unika vinnarkultur, som man vill vara en del av, menar vår krönikör. Foto: Viktor Allvin

Foto:

Ishockey2017-01-30 08:49

LÄS ÄVEN: En av de bästa insatserna för säsongen

Knappt en passning gick fel bland de rödblå – och de fick AIK, förra årets vinnare av Hockeyallsvenskan, att se ut som ett lag från någon lägre division.

Det strålar om VIK. Det var slående att se med vilka leenden som VIK spelade och vilken harmoni det finns i laget. Han är en första klassens teambuilder, Mattias Karlin. VIK får verkligen hoppas att de får behålla honom – för snart borde SHL-klubbar komma och knacka på dörren…

Och det var lika slående att se med vilka askgrå ansikten som AIK spelade. Vilken disharmoni. Var det här matchen som gjorde att Roger Melin snart får gå?

Själv hade jag glädjen att få uppleva samma glädje och harmoni som VIK nu har med Vimmerby IBK i Elitserien under fem-sex säsonger under 90-talet. Vi var då också ett lag där spelarna kunde offra ett ben eller en arm för att laget skulle vinna. Vi skulle bara vinna matcherna – något annat alternativ fanns inte.
Precis som sir Alex med Manchester United egentligen. Där vinnarkulturen satt i väggarna på Old Trafford på samma sätt som den gjorde i Vimmerby idrottshall och som den nu gör i PT-hallen.

Att både Oskar Drugge och Victor ”26” Öhman under säsongen valt att återvända till VIK från Vita Hästen respektive Pantern säger det mesta. En sådan här unik vinnarkultur vill man vara del av.
Hur långt kan VIK nå? Ja, topp-åtta lär det minst bli. Och om laget spelar som mot AIK under de återstående matcherna så är topp-två faktiskt nåbart.

Mattias Karlin fick för en tid sedan frågan om VIK kan nå SHL. Han svarade: Drömmen finns…

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!