KRÖNIKA: Juletider är sjukdomstider

Juletider är detsamma som sjukdomstider. Här på redaktionen saknas halva personalstyrkan. Det är allt från halsfluss och lunginflammation till snoriga näsor och vrickade fötter. Även Vimmerby Hockey verkar tyvärr åkt på ett par tunga åkommor under juluppehållet – framför allt ”veka-framför-mål-sjukan” och ”skit-i-att-ta-avslut-åkomman”.

Micael Rundberg tycker till om Vimmerby Hockeys premiär i allettan. "Jag tvivlar inte en sekund på att vare sig Mariestad eller Vimmerby kommer ha några som helst problem att ta sig vidare  i kvaldjungeln"

Micael Rundberg tycker till om Vimmerby Hockeys premiär i allettan. "Jag tvivlar inte en sekund på att vare sig Mariestad eller Vimmerby kommer ha några som helst problem att ta sig vidare i kvaldjungeln"

Foto:

Ishockey2016-12-28 11:40

För det Vimmerby Hockey som såg så stabilt, organiserat och målmedvetet ut för ett par veckor sedan var helt plötsligt tillbaka i gamla synder.
Efter Mariestads solklara 4-2-seger satt jag och kliade mig i huvudet. Framför allt tvivlade jag på min egen förmåga att analysera matcher. Därför var det skönt att höra Mariestads tränare Karl Helmersson (visserligen förmodligen både färgad och vinklad) vara inne på samma spår:
Varför var Vimmerby så passiva i mittzon och plockade hem styrkorna i tredje perioden?

”I den andra pausen pratade vi istället om det motsatta – att vi skulle vara aktiva hela tiden. Vimmerby gav oss väldigt mycket is att jobba på och det är jag väldigt förvånad över – och tacksam. Vimmerby är ett väldigt bra lag , som såklart kommer fixa en play off-plats, men till skillnad från dem tar vi mycket skott och får in ett par från blå”, sa en glad gästande tränare.
nn  Inför den tredje perioden var ställningen 2-2. VH hade då 20 starka minuter i ryggen och vi trodde nog lite var till mans att det här skulle gå vägen för hemmalaget. Men nej då. Vimmerby ville inte skita ner sig framför vare sig det egna eller framför gästernas mål i slutakten. Framför allt var det så där tveksamt i avsluten. Visst, man skickade en del mot mål (30 skott), men allt för ofta kom avsluten ur tveksamma lägen och Mariestad var skickliga på att hålla VH utanför sig.
En annan skillnad var special teams. Mariestad höll högt pucktempo i numerärt överläge, tog sig in på mål och tog skott.

Samtidigt ska man komma ihåg en sak. Vimmerby mötte ett väldigt bra motstånd i går kväll och jag tvivlar inte en sekund på att vare sig Mariestad eller Vimmerby kommer ha några som helst problem att ta sig vidare  i kvaldjungeln.

Det var en match i högt tempo mellan två bra lag. Så om VH bara medicinerar sina krassligheter har vi en kul hockey-vår framför oss.

Till sist:

Gårdagsvällens samtalsämne: var det rätt eller fel att ställa nyförvärvet från Örebro, Oscar Fröberg i målet?
– Klart han måste testas direkt, hävdade vissa.
– Sjukt att peta Kokman, tyckte andra.
Det finns inget facit – det enda man kan konstatera är att Fröberg är en riktigt bra målvakt som inte fick mycket hjälp.

Det finns ingen rättvisa i den här sporten. Pelle Ström gör en grymt stark insats. Och vad kommer man ihåg? Jo, att han styr in Mariestads 2-2-puck i eget nättak. Som sagt; orättvist

Den mest inbitne VH-supporter kan nog tycka att hemmalaget var värt minst oavgjort. Mjo, kanske. Men räkna då också in Mariestads fyra i träffar i målramen.

Skövde-Troja 1-8. Skövdes time out vid ställningen 0-3 efter 02.58 räckte inte.

Fyra av fem matcher sågs av över 1 000 personer. Snyggt!

Nybro? 2-1 mot Borlänge imponerar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!