KRÖNIKA: Mariestad nästa lag för Vimmerby i playoff?

SHL består av 14 lag. Lika många återfinns i HockeyAllsvenskan. Av lagen i HockeyEttan återstår tolv stycken. Vimmerby är ett av dem. Sett till säsongens sportsliga insatser är VH nu alltså ett av landets 40 bästa ishockeylag.

Tidningens sportreporter Micael Rundberg tror att Vimmerby stöter på Mariestad i playoff 2.

Tidningens sportreporter Micael Rundberg tror att Vimmerby stöter på Mariestad i playoff 2.

Foto:

Ishockey2017-03-06 08:15

Inte alls orimligt med tanke på lagets slagkraft, form och hur man övertygade när Skövde utmanövrerats i två raka matcher i playoff 1.
Att siffrorna stannade vid 5-3 i lördags känns helt osannolikt då vi noterade 46-24 i skott, 7-0 i träffar i målramen och ett SIK som var mer eller mindre överkört i 58 minuter.

Nåväl. Dags att lägga playoff 1 bakom sig. För nu är det dags för dito nummer två.
Vid lunchtid i dag är det dags för de rankade lagen att göra sina val. Men här har det redan tittats i spåkulan. Följande möten känns rimliga:

Kristianstad-Nybro 
KIK har 4-0 i matcher mot Nybro den här säsongen och det skulle förvåna mycket om KIK inte väljer Nybro. Dels sett ur sportslig synvinkel, men även ur en rent geografiskt. 
Alternativen skulle vara KRIF eller Vimmerby (norrlandslagen känns inte aktuella), men mot dem har KIK både förlorat och vunnit ytterst knappa drabbningar under säsongen.

Visby Roma-Kalinge/Ronneby
Kallinge känns som ett logiskt val för laget från Gotland. Båt till Oskarshamn och sedan bussen vidare de 17 milen till Blekinge lockar nog. Kallinge avslutade Allettan med tveksam form och hade två stenhårda bataljer med Borlänge i playoff 1, som man till slut vann med 2-1 i overtime två gånger om. Bara två segrar under ordinarie tid på de nio senaste matcherna skrämmer nog inte Visby Roma.
Alternativet skulle vara Vimmerby, men lagets form med tio segrar på de 13 matcherna sedan tränarbytet gör nog att Visby väljer bort VH.

Sundsvall-Piteå
Jag tror inte att Sundsvall chansar och väljer något lag från en annan serie än den norra. Man har bra koll och klar plusstatistik på Piteå. 20 mil närmare till Piteå än till Vimmerby och Haparanda dessutom.

Mariestad-Vimmerby
Om nu ovanstående profetia stämmer så kommer Mariestad ha Vimmerby eller Asplöven att välja mellan. Här är valet så klart helt givet. Lagen har bra koll på varandra och även varsin bortaseger i mötena lagen emellan i Allettan. 
BoIS kommer inte sätta sig i bussen och dra 124 mil norrut för att möta Asplöven.

Väsby-Asplöven
Bara två lag kvar och de får stå ut med att möta varandra. Ett högst ovisst möte mellan fyran i Allettan norra, Väsby, och sjuan Asplöven. Även här har lagen varsin bortaseger i Allettans inbördes möten.

Vid lunchtid vet vi om detta resonemang stämmer. 
Vad som däremot redan är klart är att Vimmerby inleder på hemmaplan nu på torsdag. Retur borta på lördag och en eventuell tredje och avgörande match på bortais på söndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!