KRÖNIKA: Riktningen är tydlig - destinationen oklar

Det är inte målet med resan som är målet, utan resan mot målet. Den som skrev det kan knappast ha lidit av åksjuka. Däremot kan man misstänka att personen var synsk och redan då hade Vimmerby Hockey anno 2015/2016 för ögonen.

Ishockey2015-10-26 08:44


Jag har inte känt Vimmerby Hockeys tränare Daniel Eriksson längre än de snart tre månader han har arbetat för klubben. Men under hela den här tiden har han pratat om just den resa som väntar för hans samling av unga individer. Nästan som ett mantra. Nästan som att själva resan verkligen är målet.

Den 29 augusti satt vi i Vimmerby ishall. Suckade, skakade på våra huvuden och såg Vimmerby Hockey förlora en träningsmatch mot beskedliga Lindlöven med 1-0 och återigen bli nollat.

Ungt, orutinerat och nervöst. Hur illa ska det här bli, undrade man då?

I lördags, den 24 oktober, satt vi i vackra Ljungby Arena. Log och imponerades, trots att vi återigen fick se Vimmerby förlora. För den här gången var det mot högklassigt motstånd, med galen inramning och dessutom efter straffläggning.
Ungt, utvecklingsbart och kaxigt. Hur bra ska det här bli, undrar vi nu?

Nya Vimmerby Hockey är ute på en resa tillsammans och på två månader har man avverkat en imponerande sträcka. Därför är det ofrånkomligt att fråga sig hur långt det verkligen kan räcka. Hur mycket mer utveckling finns det i laget? Hur långt har tränare Eriksson och hans 90-talister (bara tre spelare i truppen är födda på 1980-talet) kommit om ytterligare två månader?

Visst vinglar det till ibland, man smeker dikeskanten och kanske även kör vilse någon gång. Men det ingår i resan. Det gör den extra spännande, får upplevelserna längs vägen att kännas starkare och ger framför allt erfarenheter.
nn Ett par saker har vi dock redan förstått:

? Risken för soppatorsk är minimal. Den styrka, den moral och det mod som laget visade i lördags, då man två gånger om i den tredje perioden kvitterade Trojas ledning i den där kokande kitteln, imponerar.

? Ett haveri känns inte heller troligt. Vimmerby har ett starkt grundspel att luta sig mot och defensiven sitter som en smäck. Betänk att VH alltså, på tio matcher, har två uddamålsförluster under ordinarie tid som sämsta resultat och inte i någon match har man släppt in fler än tre mål.

Det känns som att Vimmerby Hockey har tagit ut en väldigt tydlig riktning. Slutdestinationen är däremot oklar. Men tänk så mycket mer problematiskt det hade varit med det omvända.

TILL SIST:
Efter onsdagens omgång är vi redan halvvägs in i Hockeyettan södra. För närvarande har både Västervik och Vimmerby varsin plats i Allettan. Det vore ju nåŽt!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!