KRÖNIKA: Tvåa - jo, tackar - inte ens nära

Ska jag inte sticka ut den där lilla skäggprydda hakan en aning? Eh, jag vet inte. Men vad fasen. Det blev ju ändå seger mot Kristianstad i sista grundseriematchen och VH hade gjort flera kanoninsatser mot topplagen. Jag tippar dem som tvåa i Allettan. Sagt och gjort. Redan nu kan jag konstatera att jag var ute på hal is.

Vimmerby är efter sex omgångar utanför topp åtta som betyder play off-spel. "Redan nu kan jag konstatera att jag var ute på hal is", skriver Vimmerby Tidnings sportchef Torbjörn Allvin apropå att han tippade Vimmerby som tvåa.

Vimmerby är efter sex omgångar utanför topp åtta som betyder play off-spel. "Redan nu kan jag konstatera att jag var ute på hal is", skriver Vimmerby Tidnings sportchef Torbjörn Allvin apropå att han tippade Vimmerby som tvåa.

Foto: Ossian Mathiasson

Ishockey2017-01-14 11:00

Vi har redan hunnit en tredjedel in i Allettan. Sex matcher är spelade och Vimmerby Hockey har fem poäng och ligger just nu utanför playoff. Det är en såklart en missräkning. Bara Kumla är sämre. Alla andra lag, de fyra från Södra Hockeyettan och fyra från den Västra har så här långt varit bättre - i alla fall tagit fler poäng. 
Mitt hockeytips att Vimmerby skulle sluta tvåa i Allettan känns just nu väldigt avlägset. Upp till andraplacerade Kristianstad har VH elva poäng. 

Frågan är varför Vimmerby så här långt inte har tagit fler poäng i Allettan? Är det så att vi helt enkelt ställer för höga krav på det här laget? 

Inför säsongen snackades det på sina håll om att den här truppen var den bästa på flera, flera år. Vi i media bidrog inte minst till att haussa upp laget. Även internt var förväntningarna uppskruvade. 
Det är bara att konstatera så här långt att vi hade fel. Och inte minst jag, som tippade dem som tvåa i Allettan. 
Och ska vi jämföra lag, vilket egentligen är ointressant, räcker det med att gå tre säsonger bakåt i tiden (2013/2014) för att inse att det lag som VH hade då var snäppet vassare.  

Titta bara på centeruppställningen: 
Vad sägs om Adam Rundqvist, Jakob Karlsson, Markus Kinisjärvi och den hårt underskattade norrmannen Robin Olsen Syversen. Här fanns också spelare som Emil Wahlberg, Oskar Carlsson, Sebastian Nilsson och Björn Jonasson för att nämna några. Och så förstås... Alexander Holmberg. Enligt mig klubbens främste spelare de sista åtta-tio säsongerna i konkurrens med Linus Lundin och Joacim Hedblad. 

Nu är det historia.  
Det är här och nu det gäller.
Närmast på programmet väntar Skövde. Ett lag som Vimmerby bör ha stora chanser att besegra, men hemma på Billingehov verkar Rundqvists lag vara ett helt annat än på främmande mark.

Och glöm det där med andraplatsen. Det är i nuläget inte realistiskt. Jag får ta mig dumstruten. Visst, det är 36 poäng kvar att spela om och bara sex poäng upp till tredjeplatsen. Allt kan hända, men för Vimmerbys del handlar det om att ta sig till playoff och vara topp-åtta. Inget annat.

Till sist: I dag lirar VH mot Skövde. I Skövde är Adam Rundqvist kapten. Samtidigt försöker VH få hjälp av hans pappa Thomas att låna backen Alexander Leandersson från Färjestad.
Famljefejd...? 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!