KRÖNIKA: Var hälsad o du store Alletta!

Efter 58 sorger och 311 bedrövelser fixade Vimmerby Hockey till slut, faktiskt på egen hand, avancemanget till Allettan.

Foto:

Ishockey2015-12-03 06:49


Och så klart var det backen Filip Mingotti som hängde 4-3 i sudden. Såklart! För Mingotti, som värvades till Vimmerby som offensiv back men har varit en av de bästa defensiva istället, har inte gjort ett enda mål under hela säsongen. Men så klart skulle han göra det nu.

Och Filip Mingottis mål kan vara värt mycket. Inte bara sportsligt. Med rätt marknadsföring, aktiviteter, ökade intäkter från befintliga sponsorer (som har det inskrivet i kontraktet), nya försäljningsmöjligheter, högre publikintäkter, vida fler tittare på livesändningarna via webben och effekterna av de tänkta tillspetsningarna av truppen, kan den (Allettanplatsen) - lågt räknat - vara värd bortåt en halv miljon för Vimmerby Hockey.

Så klart är råvaran att jobba med betydligt finare i Allettan än i Fortsättningsserien. Om vi får sänka oss till att likna hemmamatcher mot Västervik, Södertälje och Troja för oxfilé, så kan vi kalla hemmamatcherna mot Mörrum, Varberg och Halmstad för ?. blodpudding. Eller Silversoppa. Inga värderingar i övrigt, utan enbart sett ur ett marknadsperspektiv.

För Vimmerby Hockey, som ryktas vara på väg mot ett ekonomiskt lysande år, handlar det nu om att våga. Om man nu har ambitionerna att utmana sportsligt alltså? För till Troja och Västervik har man en bit. Inte jättelångt, men en bit. Annars nöjer man sig med att tangera de tidigare åren i Allettan. Och visst, bra så!

Allettan nästa alltså. Bad nu i kväll några vänner att sammanfatta VH:s resa dit. Kan säga att det skiljer sig en del.

Å ena sidan: Totalt nedvik borta mot Helsingborg i en match som hade letat sig innanför pannbenet på de gul-svarta tigrarna. Skakiga 3-3 efter full tid mot seriens mest nedskrivna lag, kvitteringsmålet när många hade gett upp, tre raka förluster och svajigast när det gäller som mest. Ingen kul vecka direkt.

Å andra sidan: Motiverat uppskrivet av oss i pressen, poäng i 17 av 21 matcher, nyttiga mentala motgångar den senaste veckan, oceaner av talang i laget och en brutal styrka att lyckas vinna ödesmatchen borta mot Helsingborg.
Jösses vad intressant det här ska bli. Och vad bra det här unga laget har gjort det!

Vad ska man då säga om vårt andra lag? Västerviks IK, denna stora, röda, brutala maskin bara kör över allt och alla. Poäng i 20 av 21 matcher och enligt rapporterna i går kväll tyngre, vassare och mer effektivt än Ljungby-laget.

Säger det igen: Ska bli oerhört intressant att sitta vid deras sida och resa in i vårmånaderna. Jag har inte velat ta det allsvenska ordet i min mun. Och gör det inte nu heller. Eller? jo, förresten. Det känns inte omöjligt att vi får se Västervik i Allsvenskan nästa år. De verkar inte fatta att ordet dip ens existerar.

Södertälje, Visby/Roma, Huddinge, Hudiksvall, Västervik, Troja, Kallinge/Ronneby och Vimmerby. Mmmm... Var hälsad o du store Alletta!

Foto: Torbjörn Allvin
Foto: Torbjörn Allvin
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!