Kross av USA – gruppfinal mot Sverige nära

USA krossade Frankrike i ishockey-VM och vann med 9–0. Nu väntar troligtvis en avgörande match mot Tre Kronor om gruppsegern.

USA:s Cutter Gauthier, i mitten, firar 4–0-målet mot Frankrike.

Ishockey2023-05-21 21:47

Efter första perioden hade USA tagit en bekväm 3–0-ledning och kunde därefter enkelt spela av matchen och till slut vinna med 9–0.

USA toppar grupp A efter sex segrar på sex matcher, före Sverige. Om Sverige besegrar Danmark under måndagen, är allt upplagt för en direkt avgörande match mellan Sverige och USA på tisdag.

I grupp B, som spelas i Riga, tog Schweiz sin sjätte raka seger efter 4–2 mot Tjeckien. Andres Ambühl blev stor matchhjälte med två mål.

Tidigare under dagen besegrade Slovakien Slovenien med 1–0. Richard Panik gjorde matchens enda mål i andra perioden. Resultatet innebär att Slovenien kommer att degraderas till B-VM.

Tyskland besegrade Ungern med 7–2 och klättrade upp på fjärde plats i grupp A.