Kruse var kylig under straffarna

Historiken gör att Emil Kruse känner sig lugn och trygg när det vankas straffavgörande.

Foto: Ilkka Ranta / Frilansfotograferna

ishockey2018-12-29 21:54

Och mot Björklöven var han omutlig när matchen skulle till att avgöras. När han stoppade tredje Löven-försöket (Fredric Andersson) var saken klar: VIK tog bonuspoängen.

– Det känns rättvist ändå. Vi gör det bra fram tills vi tar ledningen med 2–1, då börjar vi bjuda på chanser, säger Kruse.

Konkurrenssituationen har ändrats. Kruse är nu än mer tydligare förstamålvakt sedan Viktor Östlund lämnat och ersatts av 18-årige Isak Ragnevad.

– Det påverkar inte mig på något sätt. Jag känner av konkurrensen på samma sätt som tidigare och har redan sett att Isak är en mycket talangfull målvakt. Man tävlar ju varje dag på träning, gör han en bra räddning så vill ju inte jag vara sämre.

Arbetsbelastningen denna säsong har varit ovanlig tuff för Kruse. Han har vaktat VIK-buren i 26 av 31 matcher hittills.

– Det är ju det här jag har tränat för hela karriären, att få spela så mycket som möjligt. Skadan jag hade ifjol känns inte av på något sätt, det känns jättebra.

Straffarna då. Tre av tre.

– Ja, att vi har vunnit några innan spelar roll, såklart. Dessutom vet jag att vi har en del bra straffskyttar så jag vet att jag kan släppa en men att vi kan vinna ändå, säger Kruse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om