Kulturbärarna nobbar VH?

Först drog Tobias Jonsson och Jacob Isaksson till HC Dalen. Sedan aviserade kapten Emil Wahlberg att han slutar. Nu är Alexander Andersson och Jim Nordh på väg att fatta samma beslut. Vimmerby Hockeys kulturbärare försvinner – en efter en. – Det mesta lutar åt att det blir så, säger Jim Nordh.

Två av Vimmerby Hockeys kulturbärare, Alexander Andersson (fyra säsonger i klubben) och Jim Nordh (VH-fostrad), överväger att lägga hockeyrören på hyllan.

Två av Vimmerby Hockeys kulturbärare, Alexander Andersson (fyra säsonger i klubben) och Jim Nordh (VH-fostrad), överväger att lägga hockeyrören på hyllan.

Foto:

Ishockey2016-04-21 06:04

Både Wahlberg, Andersson och Nordh anger samma skäl till att det med all sannolikhet inte kommer bli någon hockey för dem kommande säsong: Tid – tid för familjen, tid för heltidsjobb och framför allt tid som inte blir över för en satsning på ishockeyn. 

– Jag har inte stängt dörren helt och funderar hit och dit. Men som det är just nu så är det troliga att jag lägger av, fortsätter Jim Nordh. 

Han är en av de bärande spelarna i VH – och egen produkt. 28-åringen från Hultsfred är en lojal lagspelare och har med åren adderat sina offensiva egenskaper med att även bli mycket skicklig defensivt. 

Tungt lass för sambon

 Och som sagt, det är tiden som är det avgörande för hans beslut. 

– Jag jobbar heltid på Skanska och under hockeysäsongen är jag på jobbet vid sex på morgonen och hemma halv åtta på kvällen. Det är hockey sex dagar i veckan, vilket krävs på den här nivån. Det är helt klart svårt att kombinera med familjelivet när man har barn. Min sambo får dra ett tungt lass. 

Är det aktuellt att gå ner i träningstid och fortsätta spela?

– Det skulle inte kännas rätt mot övriga laget. Ska jag spela vill jag göra helhjärtat och till hundra procent.  En lösning vore om det gick att gå ner i tid på jobbet, men det är svårt för klubbar på division ett-nivå. 

Jim Nordh säger att han tränar på som vanligt och att suget för hockeyn finns där och säkerligen kommer öka i sommar. Det troliga just nu är ändå att han lägger skridskorna på den berömda hyllan.

Den hårdföre backen Alexander Andersson för samma resonemang som Jim Nordh.

Heltidsjobb problemet

 – Inget är bestämt till 100 procent, men det mesta lutar åt att jag slutar. Familj, barn på dagis, jobba heltid – det finns ingen tid kvar. Om jag skulle lira hockey med de förutsättningarna skulle jag aldrig få träffa familjen.

När tar du det definitiva beskedet?

 – Jag vet inte. Jag har inte snackat med klubben sedan i slutet av januari, så det känns väl mer eller mindre redan som att det är klart. Det stora problemet är att man måste jobba heltid parallellt. Sedan blir ju inte heller motivationen att träna sex dagar i veckan under hela sommaren direkt större med åren, menar Alexander Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!