Kval till TV-pucken stÀlls in: "TrÄkigt"

De kommande veckornas kvalspel till ungdomsturneringen TV-pucken stÀlls in, meddelar Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande. Detta med hÀnvisning till rÄdande coronalÀge i landet.

De kommande veckornas kvalspel till TV-pucken stÀlls in. Arkivbild.

De kommande veckornas kvalspel till TV-pucken stÀlls in. Arkivbild.

Foto: Erik MĂ„rtensson / TT /

Ishockey2020-09-25 18:57

"Det Àr viktigt att svensk ishockey tar ansvar för att minska smittspridningen och dÀrför gör vi vÄrt bÀsta för att efterleva de rÄd, rekommendationer och riktlinjer som FolkhÀlsomyndigheten och andra myndigheter sÀtter upp", sÀger Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson i ett pressmeddelande.

Han tillÀgger:

"Det Àr trÄkigt att vi nu behöver stÀlla in Ärets kvalspel som skulle spelats pÄ olika platser runt om i landet."

Beslutet gĂ€ller sĂ„vĂ€l killarnas som tjejernas kvalspel och förbundet ser nu över hur TV-pucken ska kunna genomföras pĂ„ ett smittsĂ€kert sĂ€tt i UmeĂ„ den 29 oktober–1 november.

FolkhÀlsomyndigheten meddelade i veckan att man ser en ökad spridning av covid-19 inom lagidrotter pÄ olika nivÄer i Sverige, framför allt i ishockey.

– Jag tror inte att smittan sprids pĂ„ isen, det hĂ€nder i omklĂ€dningsrum och nĂ€r man trĂ€ffas före eller efter sporten. Personer som smittas hĂ€r blir extremt sĂ€llan sjuka, och nĂ„r vanligtvis inte sjukvĂ„rden. Men vi kan fĂ„ spridning frĂ„n den gruppen till de som Ă€r mer kĂ€nsliga, sade statsepidemiolog Anders Tegnell pĂ„ tisdagens presstrĂ€ff.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!