Kvällen då allt hände – Karterud ut och två forwards in

Inte nog med att Västerviks IK slog Västerås med 2–0 i kväll. Det rådde även febril aktivitet vid sidan av isen under matchens gång. Jacob Tenemyr och Albin Storm in – och Jörgen Karterud ut. – Det har varit ett förbaskat hektiskt dygn, säger sportchefen Tomas Lind.

Det hände mycket kring Västerviks IK på onsdagskvällen, då det stod klart att Jörgen Karterud lämnar för spel i Linköping och Jacob Tenemyr (bilden) och Albin Storm ansluter. Foto: Magnus Strömsten

Det hände mycket kring Västerviks IK på onsdagskvällen, då det stod klart att Jörgen Karterud lämnar för spel i Linköping och Jacob Tenemyr (bilden) och Albin Storm ansluter. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Ishockey2017-02-15 21:32

Det brände till ordentligt i Västerviks IK på onsdagskvällen – timmarna innan transferfönstret stängde och mitt under bortamatchen mot Västerås.

Först kom information om att Jörgen Karterud går tillbaka till SHL-laget Linköping, en klubb som han har varit i vid ett par tillfällen. På kvällen bekräftades uppgifterna.

– Linköping behöver fler forwards och det är som det är. Vi kan inte göra något, säger tränaren Mattias Karlin.

Tappet av norrmannen kompenseras dock av två spelare som ansluter.

Det är Jacob Tenemyr, som lämnar division 1-laget Kiruna, och i stället återvänder hem till moderklubben Västervik. Forwarden har gjort 35 poäng på 28 matcher med Kiruna i den norra division 1-serien.

– Kiruna är i ett läge där de hamnat i ingenmansland och då väljer vi att ta hit honom. Det ska bli kul att se honom, han har ju varit i väg ett tag nu, säger sportchefen Tomas Lind.

Men det stannar inte där.

De har även gjort med Växjö Lakers J20-landslagsman Albin Storm, som mest har hållit till i klubbens J20-lag. Han har även representerat SHL-laget vid ett antal tillfällen och varit utlånad till Västervik fem matcher tidigare under säsongen.
– Han går på en juniordispens och kan vandra fritt mellan Växjö och Västervik. Meningen är att han ska spela med oss fram till mitten av mars, sen ska han spela J20-slutspelet med dem, säger Lind.

Sportchefen berättar även att backen Petter Hansson kommer att spela med Västervik tills vidare.
– Får Linköping skador på backsidan och väljer att plocka hem Petter en gång så är han låst säsongen ut, säger Lind.

Därför var Lind i Vimmerby i går och säkrade upp Jens Andersson för resten av säsongen.
Simon Hellholm och Jonathan Rodensjö, ett år yngre än Hansson, går på juniordispens och kan spela för både LHC och VIK.

Händer det mer nu?
– Jag tror att det är färdigt nu men klockan ska bli 24.00 först, sen kan man ta lite semester. Det har varit ett förbaskat hektiskt dygn, säger Lind.

Mitt i allt spelade Västervik bortamatch mot Västerår och gjorde en stabil insats som gav seger med 2–0.
– Vi håller ihop det bra och gör det jäkligt enkelt, säger Karlin.

Vad säger du om Calle Åsell som gjorde sin första match hos er?
– Han var jättebra och gjorde kloka värderingar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!