Efter ett coronauppehåll var det dags för att återuppta matcherna. På torsdagen drog kvalserien till Hockeyallsvenskan igång igen. Så här slutade omgången.

Troja/Ljungby och övriga kvalserielag fick börja spela igen, efter ett kortare coronauppehåll.

Ishockey2021-04-22 20:21

Hudiksvalls HC – Nybro Vikings 3–2

Kommentar: Efter en mållös förstaperiod smällde det till ordentligt. I den 32:a minuten satte Janne Väyrynen 0–1 och gav gästande Nybro ledningen. Men Axel Levander och Henrik Marklund vände matchen kort därefter med varsitt mål och såg till att "Hudik" plötsligt hade ledningen inför slutperioden.

Nybro fick en perfekt start efter pausen, när man kvitterade genom Oliver Nilsson. Adam Byström Johansson och Hudiksvall replikerade direkt och tog tillbaka kommandot och ledningen. Det blev faktiskt matchens sista mål och HHC tog en mycket viktig seger.

Mariestad BoIS – Troja/Ljungby 2–3

Kommentar: Det var heta känslor mellan lagen. Innan den tredje perioden ens hade börjat stod lagen på över 30 utvisningsminuter – var. Mariestad hade dragit på sig 33 utvisningsminuter på 40 spelade minuter, medan Troja var snäppet värre med 37 utvisningsminuter. Matchen då? Jo, den var händelserik. Inte ens 200 sekunder hade spelats innan tre mål hade fallit. Mariestad tog ledningen (Douglas Lögdal), men Troja kvitterade och tog ledningen omgående efter det (Daniel Karlsson Thörnros och Kevin Karlsson).

I mellanakten utökade Troja sin ledning till 1–3, innan hemmalaget reducerade till 2–3 precis inför pausen. Mariestad försökte hitta en kvittering men lyckades inte hitta rätt. Troja höll undan, vann och seglade upp i topp i kvalserien efter två omgångar.

Hur slutade då utvisningskampen? Håll i er nu. Efter flera matchstraff landade det till slut på följande: Mariestad: 73 utvisningsminuter. Troja: 79 utvisningsminuter.