Laddad VIK-tränare på plats

Sommaren kan stämpla ut och ersättas av ishallens dofter och ömmande ljumskar. På måndagen anlände Västerviks IK:s nya huvudtränare Roger Forsberg till Västervik för att kicka igång den annalkande hockeysäsongen. – Det känns naturligtvis bra på alla sätt och vis, säger Forsberg.

Foto:

Ishockey2017-07-31 10:31

I hockeysverige är augusti månad en månad för förberedelser och i regel en fysiskt påfrestande sådan. Många tränare väljer att kliva på ordentligt så fort isytan finns tillgänglig. Roger Forsberg och VIK har i år valt en lite annorlunda väg.
– Vi drar igång med fystester under tisdagen och onsdagen, så får vi den biten klar för oss. Serien drar igång en vecka senare än förra året, så det finns ingen anledning att gå på ännu. Det räcker med sex–sju veckor innan seriestart, menar Roger Forsberg, som tagit beslutet i samråd med ett knippe spelare.

- Vi samlas 13:00 på tisdagen, har en liten informationsträff innan vi drar igång med konditionstester. På onsdag flyttar vi in i gymmet för styrketester.

Den första öppna isträningen blir istället på fredag, klockan 15:00. Då har laget hunnit samlas, genomföra fystester och bekanta sig med varandra. Forsberg är redo att börja arbeta.

– Sommaren har passerat och man har hunnit med att ta hand om både sig själv och familjen, det känns inspirerande och spännande att vara på plats, avslutar Forsberg, vars första match som VIK–tränare sker den 15:e augusti, borta mot Almtuna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!