Låga förväntningar på VIK: "Det vore konstigt..."

Förväntningarna på Västerviks IK är som vanligt låga från folk utifrån trots att laget har tagit sig till slutspel i fyra av fem säsonger i Hockeyallsvenskan.

VIK:s tränare Martin Gudmundsson utfrågas av experten Harald Lückner i samband med Hockeyallsvenskans upptakt.

VIK:s tränare Martin Gudmundsson utfrågas av experten Harald Lückner i samband med Hockeyallsvenskans upptakt.

Foto: Rikard Nilsson

Ishockey2021-09-20 18:00

När Hockeyallsvenskan hade upptakt på måndagen tippades VIK att hamna på tolfte respektive nionde plats av C Mores experter Harald Lückner och Fredrik Söderström. I tränarnas tips hamnar VIK på tionde plats.

– Det är vad VIK brukar ligga på har jag fått berättat för mig. Några säsonger har laget överraskat och förhoppningsvis kan vi göra det även den här säsongen, säger VIK-tränaren Martin Gudmundsson.

Är det rimliga förväntningar att ha på laget?

– Jag tycker någonstans att vi ska spela positivt slutspel. Om vi sedan hamnar femma, sexa, sjua, åtta eller nia återstår att se. Är vi med och tampas i slutspelet har vi gjort det över förväntan. Med tanke på de ekonomiska förutsättningarna som finns och den lilla organisation vi är ska vi vara väldigt nöjda med säsongen om vi lyckas med detta, svarar Martin Gudmundsson.

De tio främsta lagen tar sig till slutspel där lag sju till tio får spela åttondelsfinal.

– Det vore konstigt att säga att vi siktade på att bli elva när tio lag går till slutspel. Jag kan inte se att vi siktar på något annat än det. Får vi fullt stäm som laget fick förra säsongen kan det bära väldigt långt.

Martin vill gärna bygga vidare på det som den tidigare VIK-tränaren, Mattias Karlin, har byggt upp under alla sina år där VIK har varit ett tungt och jobbigt lag att möta.

– Jag tycker att vi är på rätt väg när det gäller det. Där är spelare som Victor Öhman och Erik Gustafsson väldigt viktiga. Framförallt för att de har varit med och kan förmedla det spelsättet.

På fredag är det seriepremiär mot Modo, men VIK-laget är inte färdigbyggt ännu. Dock har man kommit en bra bit på vägen.

– I hemmamatcherna under försäsongen har strukturen funnits. Är det en match som jag vill spela om så är det Vita Hästen borta. Där fick vi ett kvitto på att vi inte var tillräckligt jobbiga att möta eller desperata att lägga ner jobbet på isen och då var vi inte effektiva. Svaret kom direkt när vi inte var påslagna.

När VIK-tränaren plockar ut två spelare som hemmapubliken ska kolla in lite extra den kommande säsongen väljer han en back och en forward.

– Backen Johannes Johannessen är en duktig tvåvägsback som har överraskat glatt på mig. Han är vår bäste offensive back samtidigt som han har stort defensivt spel i sig. Jag är svag för en spelare som Myles Powell som jobbar hårt åt båda hållen och vill vara med och avgöra, konstaterar Martin Gudmundsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!