Lägger skridskorna på hyllan

Som en blixt från klar himmel kom det i kväll. Vimmerby Hockey-centern lägger av med hockeyn endast 22 år gammal.

Ishockey2015-10-01 18:57


Eric Karlsson är en av de mest talangfulla spelare som Vimmerby Hockey någonsin har fostrat. 15 år gammal debuterade han i a-laget och snittade mer än en halv poäng per match redan då. Därefter styrdes kosan till Linköping och Oskarshamn, innan en osannolik rad av skador bromsade den spikrakt utstakade karriären. I går kom beskedet från Eric: "Jag lägger av med ishockeyn".
- Jag har haft många och långa samtal med Eric. Han är en av de mest mogna unga män jag har träffat, säger Vimmerby Hockeys tränare Daniel Eriksson i kväll.
- Eric har haft väldigt ont i sitt knä ända sedan han skadade sig 16 år gammal. Nu orkar han inte mer. Men beslutet har även med utbildning och jobb att göra. Han har öppnat andra dörrar i livet och har fattat ett väldigt moget, modig, och genomtänkt beslut.

- Självklart är det jobbigt när man älskar något så mycket som Eric gör, säger Daniel Eriksson.
Vi har sökt Eric Karlsson i kväll, utan att lyckas nå honom. Men på sin facebook-sida skriver han:
- 22 år gammal lägger jag idag av med Ishockeyn. Ett tufft beslut men nu är jag så lättad. Är otroligt tacksam för allt jag fått vara med om i min hockeykarriär, alla framgångar, motgångar och inte minst alla vänner jag skaffat mig.
- Hade inte velat ändra på någonting utan alla skador och motgångar de sista åren har gjort mig till en bättre människa. Jag blev bara en medelmåttig division 1 spelare, men är stolt över mig själv och den resan jag gjort.

- Jag har alltid identifierat mig själv som Eric Karlsson hockeyspelaren, nu ser jag fram emot vad människan Eric Karlsson ska göra med sitt liv!
Läs mer i fredagstidningen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!