Kaptenen fick inte fira med seger: "Måste göra jobbet"

Jakob Karlsson stod i centrum både före och under Vimmerby Hockeys möte med Huddinge. "Jag hade hellre fått fira med en seger", sa han efter 2–3-förlusten hemma mot Huddinge.

Jakob Karlsson hyllades för sin milstolpe i Vimmerby Hockey. Gamla kedjekamraten Björn Jonason tittade på och klev sedan ut och vann matchen med sitt Huddinge.

Jakob Karlsson hyllades för sin milstolpe i Vimmerby Hockey. Gamla kedjekamraten Björn Jonason tittade på och klev sedan ut och vann matchen med sitt Huddinge.

Foto: Magnus Strömsten/Haris Dreco

Ishockey2022-01-05 22:31

Mötet med Huddinge var Jakob Karlssons 300:e match för moderklubben. Han hyllades innan matchen och visade sedan på isen att han var sugen på att bidra och försöka vända VH:s trista trend. Sex raka förluster på hemmais blev en sjunde efter att Huddinge besegrat VH med 3–2 i en ångestladdad kamp.

– Det var kul att bli uppmärksammad innan matchen och få uppskattning för det man gör. Däremot känns det jobbigt efter matchen. Jag hade hellre fått fira med en seger, sa Karlsson, som fick gott om istid och var involverad i många situationer.

Det var just lagkaptenen som spräckte nollan för VH med sin reducering till 1–2 en bit in i andra perioden.

– Jag hade flera lägen ikväll så det var skönt att få trycka in en puck till slut.

Huddinge fick sedan ett omdiskuterat mål fram till 3–1 innan andra perioden var över. VH-veteranen hade inte så mycket att invända mot domarens beslut att blåsa för mål efter matchen.

– Min egen känsla var att pucken var inne och två av domarna stod bra till och var säkra på sin sak i efterhand. Det känns som ett korrekt beslut i slutändan.

VH kom med en bra forcering i tredje perioden och reducerade tidigt. Den efterlängtade kvitteringen uteblev däremot.

– Vi hade fina lägen att kvittera och det hade vi behövt när läget är som det är. Jag tycker ändå att vi som spelare visar ett betydligt bättre engagemang och driv än i tidigare matcher. Vi är på rätt väg, men slarvar fortfarande för mycket och har inte marginalerna med oss.

Hur ska ni vända på trenden?

– Vi snackade tidigare i veckan om att det inte hjälper att lägga oss ned och dö och tycka synd om oss själva. Det gäller att vi tar jobbet där ute så vänder det snart.

undefined
Björn Jonason gladdes över tre viktiga poäng mot VH.

Karlssons gamla vapendragare Björn Jonason var tillbaka i Vimmerby ishall med sitt Huddinge. Han var givetvis nöjd med tre viktiga poäng.

– Jätteviktig seger. Vi behöver alla poäng vi kan och alla pinnar på bortais i det här läget är en bonus för oss. Att vi kunde sno tre poäng här är otroligt viktigt, säger Huddinge-kaptenen.

– Sett över 60 minuter så är vi det spelförande laget. Det är mot slutet som VH mer och mer tar över och skapar två, tre riktigt farliga lägen. Det studsar vår väg ikväll (läs onsdag) och inte Vimmerbys.

Hur ser du på det omdiskuterade 1–3-målet?

– Det är jätteoklart, jag har ingen aning. Känslan är att pucken är inne, eftersom man inte hör något pling i stolpen. Men "Jocke" (Joakim Hälleström) som skjuter säger att det inte känns som att den är inne. Å andra sidan säger de som stod bakom målet att den var inne. Så det är jättesvårt att säga. 

Jonason fick också vara med när den gamla polaren Jakob Karlsson hyllades för sin 300:e match i VH.

– Det är kul, men tråkigt att han får göra mål, skrattar Jonason innan han fortsätter:

– Nej, men det är klart att han ska hyllas och jag blev lite rörd, om jag ska vara helt ärlig. Jag spenderade ju tre år med honom här i VH och jag tycker att han är värd all lycka. Det är kul att sånt hyllas och uppmärksammas. I Huddinge är det inte riktigt så att spelare hyllas för vissa milstolpar, eftersom knappt någon vet om det, haha.

VH:s lagkapten Jakob Karlsson uppmärksammades innan matchen med en blomma från klubbchefen Morgan Persson. Matchen mot Huddinge var hans 300:e för moderklubben.
VH:s lagkapten Jakob Karlsson uppmärksammades innan matchen med en blomma från klubbchefen Morgan Persson. Matchen mot Huddinge var hans 300:e för moderklubben.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!