Islossning och revansch för VH: "Väldigt skönt"

En positiv avslutning. Det fick verkligen Vimmerby på sitt hockeyår då de besegrade Borås hemma med 4–1 på fredagen. "Det var väldigt skönt. Bortsett från första perioden gör vi en riktigt bra match", sa VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Oscar Gustafsson visade vägen med 1-0 för VH mot Borås.

Oscar Gustafsson visade vägen med 1-0 för VH mot Borås.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-12-30 22:24

Borås är nykomlingar i Hockeyettan och har tippats som ett topplag i vårserien efter en stark grundserie. De hade också ett övertag på VH inför matchen i kraft av sina segrar med 2–1 respektive 5–4 efter förlängning i säsongens tidigare möten.

I första perioden såg det också ut som att Borås var mest angelägna om att få med sig tre poäng. De surrade stundtals som bålgetingar kring Vimmerbys kasse, men målvakten Robin Christoffersson vägrade släppa någon puck förbi sig.

– Vi blev väldigt tillbakapressade och föll för långt ner i zon långa stunder i första. Ändå var känslan att vi hade hyfsad kontroll på det för Borås kom inte till de där riktigt heta lägena, sa Sylvegård.

undefined
Adam Pettersson kramas om av Jakob Karlsson och Eddie Levin efter sitt 2-0-mål.

Andra perioden bjöd på en rejäl scenförändring. Inom loppet av knappt två minuter hade VH gjort två mål och kopplat ett rejält grepp om matchen.

– Det var väldigt skönt att vi fick med oss de målen i helt rätt läge. Vi lägger in puckar på kassen som styrs och går in. Det är sådana lite enkla mål som vi haft svårt att få med oss tidigare under säsongen. Dessutom tycker jag att vi visar en helt annan fart och engagemang ute på isen i andra. Vi täcker skott och jobbar hårt och det ger resultat.

I slutet av andra perioden kom även 3–0. Ett mål som tränaren ville berömma Isac Andersson lite extra för.

– Han jobbar hem och bryter pucken i egen zon i förstaläget. Sedan vänder spelet och han åker upp och spelar fram Adam Bäckstrand. Det var riktigt snyggt och ett skönt mål att få med oss.

I tredje perioden fick Borås till slut hål på Robin Christoffersson. Det krävdes ett power play.

– Vi spelar ändå bra i tredje och har hyfsad kontroll hela vägen. Idag är det lagmaskinen som kliver fram och gör jobbet som vi ska.

Vad tyckte du om Adam Peterssons debut?

– Han gjorde det riktigt bra. Lånet var en lösning för idag i första hand, men han är välkommen åter.

Vimmerby får nu ta ett litet uppehåll fram till den 6:e januari då Segeltorp väntar på bortais. Ett nederlagstippat gäng som blixtrade till och besegrade Huddinge hemma med 5–3 i fredagens omgång.

VH-Borås 4–1 

Målen: 1–0 (22.38) Oscar Gustafsson (Adam Lindblad, Hugo Ollila), 2–0 (23.51) Adam Petersson (William Alftberg), 3–0 (37.47) Adam Bäckstrand (Isac Andersson), 3–1 (51.22) Emil Eriksson, 4–1 (56.27) Eddie Levin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!