Lagspelaren som ger alltid allt: "Mitt jobb"

Från doldis till en av Vimmerbys hetaste spelare. Under starten av allettan har Mattias Wigley överöst med beröm. – Man blir ju taggad på att göra samma saker varje dag när man ser att det uppmärksammas utifrån också, säger han.

Mattias Wigley har varit Vimmerbys genomgående bäste spelare den senaste tiden och lägger alltid ner ett hårt jobb i defensiven med att täcka skott och vara i vägen: ”Jag är här för att leda laget med sitt sätt att spela hockey på och det är klart att man tar åt sig en del."

Mattias Wigley har varit Vimmerbys genomgående bäste spelare den senaste tiden och lägger alltid ner ett hårt jobb i defensiven med att täcka skott och vara i vägen: ”Jag är här för att leda laget med sitt sätt att spela hockey på och det är klart att man tar åt sig en del."

Foto: Viktor Allvin

Ishockey2017-01-11 08:30

Mattias Wigley har gått från klarhet till klarhet sedan han anlände till Vimmerby från Hammarby inför fjolårets alletta. 
Den hårt arbetande centern klev fram som den stora överraskningen och med sin intensiva forechecking och arbetskapacitet höll han en hög lägstanivå. 
Klubben ville förlänga hans kontrakt direkt och en snabb lösning hittades. 
I år har han fortsatt på den inslagna vägen, gått i bräschen och varit den mest framträdande spelaren under framför allt slutet av grundserien och allettan.
– Jag började bra i de första fyra matcherna i allettan, sen tyckte jag att jag var så där senast mot Krif. Det hände inte så mycket i mitt spel då, säger Mattias Wigley.

För att vinna matcher krävs spelare som Mattias Wigley. 
Såna som både ger och tar smällar, täcker skott och spelar boxplay trots blodsmark i munnen och mjölksyra i benen. 
– Jag känner att jag har en viktig roll som ledare, jag säger kanske inte mest saker i omklädningsrummet eller på bänken. Jag försöker visa mest på isen genom att ta det oömma jobbet med att täcka skott och så, säger han. 
Han har också fortsatt att utveckla sitt offensiva spel i vinter och bildar kedja mellan Kalle Östman och Markus Modigs. 
– Jag har ändå vetat om att jag har offensiva kvaliteter men tidigare har jag väl inte vågat spela ut på samma sätt som jag gör nu. Jag tar för mig mycket mer och vågar hänga med i anfallen.
Vad beror det på?
– Svårt att säga, jag har gått till mig själv och sagt att det måste hända mer när jag spelar. Då gäller det att våga och våga misslyckas ibland, det är så det är.
Du får mycket beröm av ledare, spelare och media efter matcherna. Tar du åt dig av det?
– Det är väl en del man tar till sig men samtidigt så är jag medveten om att det här är mitt jobb, nåt annat vore konstigt. Jag är här för att leda laget med mitt sätt att spela hockey på och det gör jag med att täcka skott och jobba hårt defensivt.   

Kontrakten går ut efter säsongen och kontakt har tagits av sportgruppen.
– Ja, det har varit lite snack men bara om hur jag tycker att det har känts i klubben.
Inget mer konkret i dagsläget?
– Nej, inte just nu. Just nu är det fokus på allettan och se till att vi tar oss till play off. Sen får vi se. 
Hur intresserad är du av en fortsättning då?
– Jag har trivts jättebra under mitt år här, så det är absolut ett alternativ. 
Jeff Hällegard är mer än nöjd med Wigleys insats och ger honom generöst med beröm. 
– Det är en riktigt bra tvåvägsspelare, man vet alltid vad man får av honom. Han tar ett stort ansvar, säger Jeff Hällegard.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!