Läkaren om Hurtig: "Prognosen är god"

Mål efter 51 sekunder mot Lettland. Men sedan tvingades Lina Hurtig kliva av skadad. Prognosen är dock god inför EM-kvalmatchen mot Island på tisdag. –Hon mår relativt bra, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Lina Hurtig gjorde 1–0, men fick sedan lämna EM-kvalet mot Lettland skadad.

Lina Hurtig gjorde 1–0, men fick sedan lämna EM-kvalet mot Lettland skadad.

Foto: Adam Ihse/TT

Ishockey2020-10-22 21:30

Stina Blackstenius fick stå över efter sina sjukdomskänningar och Kosovare Asllani sparades på grund av en tidigare muskelskada.

Men det är positiva signaler både om dem och om Lina Hurtig, som tvingades kliva av storsegern mot Lettland (7–0) redan i 36:e minuten.

Hurtig lämnade planen med vänster lår hårt lindat, drygt en halvtimme efter sitt mål.

– Hon fick en känning i en situation i första halvlek, så vi valde att att plocka ut henne. Vi har ju en viktig match framför oss, säger Houman Ebrahimi.

Enligt landslagsläkaren ska det dock inte vara någon större fara.

– Just nu har vi ingen tydlig diagnos, men hon mår relativt bra.

– Eftersom hon inte har haft någon skada med sig in i lägret så är prognosen god. Vi ska undersöka henne i morgon (fredag) och testa henne.

När det gäller Kosovare Asllani och Stina Blackstenius finns inte heller några större orosmoment enligt landslagsläkaren.

Att Madridstjärnan Asllani fick stå över matchen var mest en försiktighetsåtgärd enligt förbundskaptenen Peter Gerhardsson. Medicinskt sett hade hon också kunnat spela redan mot Lettland, enligt Houman Ebrahimi.

– Hon har ju spelat i sitt klubblag, så visst kan hon prestera, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om