Landeskog: Insåg nog snabbt att han gjorde fel

Colorado föll i andra raka matchen mot Dallas. Då riktade Gabriel Landeskog kritik mot domarna. –Jag vet inte hur de ska kunna förklara det här, säger han om ett omdiskuterat mål i 2–5-förlusten i NHL-kvartsfinalen.

New York Islanders back Adam Pelech sätter stopp på Philadelphias Derek Grant.

Ishockey2020-08-25 03:55

Målet som Landeskog syftar på är Dallas 4–2-mål i slutet av den andra perioden, signerat finländaren Esa Lindell.

Lindell tog sin egen retur framför mål, stötte både en och två gånger med klubban – innan han jublande sträckte armarna i skyn.

Men var pucken över mållinjen?

Landeskog tyckte inte det.

– Dan (O’Rourke, domaren) stod bakom nätet på andra sidan. Jag tror att han insåg ganska snabbt att han hade gjort fel, att han bara gick på Lindells reaktion, säger Landeskog på en presskonferens.

– Jag vet inte hur de ska kunna förklara det här. Vi väntar fortfarande på en förklaring.

"Önskar de hade blåst"

Kameravinklarna tycktes inte kunna ge klarhet i frågan, men domarna godkände målet. Efteråt var det fler som var inne på Landeskogs spår.

– Jag vet inte om pucken var över mållinjen. Jag önskar att de hade blåst av om de var osäkra, säger Coloradotränaren Jared Bednar.

Före målet hade Dallas stått för en mäktig vändning, från 0–2 till 3–2 i den andra perioden.

Efter det omdiskuterade 4–2-målet avslutade sedan Dallas Jamie Oleksiak genom att sätta 5–2 i tom bur i slutperioden i Edmonton.

Dallas leder nu kvartsfinalserien i den nordamerikanska ishockeyligan med 2–0 i matcher.

– Vi lyckades inte komma tillbaka efter den andra perioden, säger Landeskog, som hade en assist i matchen.

Nollade Philadelphia

I Toronto hade New York Islanders inga större problem att besegra Philadelphia i lagens första kvartsfinal i NHL-slutspelet.

En tidig ledning för New York-laget satte press på Philadelphia. Philadelphia misslyckades med att rensa bort pucken från defensiv zon. I stället hamnade den till slut hos Andy Greene, som en meter framför blålinjen avfyrade ett slagskott som letade sig in i mellan benskydd och arm på Carter Hart i Philadelphiaburen.

Philadelphia hade svårt att komma till riktigt farliga avslut, och när man väl lyckades stod Semjon Varlamov i Islandersmålet i vägen. För andra slutspelsmatchen i rad höll den ryske stjärnmålvakten nollan, vilket är första gången i klubbens historia.

Efter en mållös andra period tog Islanders död på stämningen med tre raka, och matchen slutade 4–0.

Fakta: Kvartsfinalerna i Stanley Cup

Östra konferensen:

Tampa Bay–Boston, 0–1 i matcher. Nästa möte natt mot onsdag svensk tid.

Philadelphia–New York Islanders, 0–1 i matcher. Nästa möte onsdag kväll svensk tid.