Landeskog opererad igen – borta länge

Gabriel Landeskogs säsongsdebut får vänta till 2023. Colorados svenske lagkapten har opererat knät på nytt, och blir borta i omkring tre månader.

Gabriel Landeskog. Arkivbild.

Gabriel Landeskog. Arkivbild.

Foto: Jack Dempsey/AP/TT

Ishockey2022-10-19 18:43

Fjolårssäsongen slutade med att Gabriel Landeskog i våras fick lyfta Stanley Cup-bucklan. Men redan före det hade knäproblemen gjort sig påminda, och förra månaden meddelade Colorados tränare Jared Bednar att Landeskog skulle missa inledningen av den här säsongen på grund av fortsatta skadebekymmer.

– "Landy" kämpar med en skada från förra säsongen, och han är inte redo för spel. Vi har ännu ingen prognos för när han kan vara tillbaka på isen, sade Colorados tränare Jared Bednar när han förra månaden meddelade att Landeskog skulle missa inledningen av säsongen.

Och han får fortsätta vänta på sin lagkapten, uppger TSN.

Den svenske hockeystjärnan har, precis som i mars, genomgått en knäoperation. Och det regerande mästarlaget får klara sig utan Landeskog åtminstone året ut.

"Landeskog opererade knät i går och väntas bli borta i omkring tolv veckor", sade Bednar på onsdagen, enligt Colorados officiella Twitterkonto.

Den 29-årige svensken gjorde 59 poäng på 51 grundseriematcher i fjol. Efter operationen i mars kom han tillbaka och följde upp det med 20 poäng på 20 matcher i slutspelet, på vägen mot Stanley Cup-bucklan.

I juli tilldelades han Guldpucken, priset som går till säsongens främsta svenska spelare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!