Landeskog visar upp Stanley Cup-bucklan

Det var ungefär en månad sedan Gabriel Landeskog i egenskap av kapten lyfte Stanley Cup-bucklan. Nu har den visats upp på Hovet i Stockholm.

Gabriel Landeskog med Stanley Cup-bucklan.

Gabriel Landeskog med Stanley Cup-bucklan.

Foto: Ali Lorestani/TT

Ishockey2022-07-26 19:30

I slutet av juni vann svenske Gabriel Landeskog och Colorado Stanley Cup, och under dagen fick han visa upp bucklan för supportrar och intresserade på Hovet i Stockholm.

– Hade jag haft den möjligheten (att få se bucklan) när jag var liten hade det sporrat mig ännu mer. Det känns väldigt häftigt att kunna göra det, det känns overkligt att kunna vara den som står där med bucklan, säger han till Expressen.

Enligt tradition åker ishockeys mest åtråvärda klubblagstrofé Stanley Cup runt i världen för att visas upp av dess vinnare.

Bucklan stannade först på en middag hemma hos Landeskog i Älvsjö med familj innan man via Colorados Twitterkonto kunde följa honom när han besökte sin gamla lågstadieskola.

Han är fostrad i Hammarby hockey och har representerat Djurgården som 16-åring samt under lockout-säsongen 2012–2013.

29-åringen och Colorado vann finalen med 4–2 i matcher över Victor Hedmans Tampa Bay. Landeskog var starkt bidragande till vinsten då han i slutspelet stod för 22 poäng på 20 matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!