Landslagsstjärnan lämnar HV71 för Frölunda

Hanna Olsson blir nästa pusselbit i Frölundas storsatsning för nå SDHL. Landslagsstjärnan lämnar HV71 och flyttar hem till västkusten till nästa säsong. "Det här är en resa jag vill vara med på", säger hon.

Hanna Olsson går ner en division för att spela upp Frölunda i högsta serien. Arkivbild.

Hanna Olsson går ner en division för att spela upp Frölunda i högsta serien. Arkivbild.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Ishockey2022-03-30 17:54

Frölunda kommer från och med nästa säsong att ha ett damlag i seriespel för första gången. En av de starkaste profilerna i det laget blir Hanna Olsson.

Den 23-årige forwarden lämnar högsta serien för att försöka spela upp Frölunda från damettan till SDHL.

"Det betyder jättemycket för mig. Frölunda är det laget jag har vuxit upp med", säger Hanna Olsson i en intervju på Frölundas Youtubekanal.

Hanna Olsson är uppvuxen på Hälsö i skärgården utanför Göteborg och kommer nu hem till västkusten. Det är något som har lockat.

"Det tog inte många sekunder att bestämma mig när första samtalet kom", berättar hon.

Hanna Olsson vann skytteligan 2019/20 när hon spelade i HV71, men missade hela fjolårssäsongen på grund av en knäskada. Hon fanns med i Damkronornas trupp i OS i Peking i februari, men fick stanna hemma på grund av positivt covidtest strax före avresan.

Frölunda gör en storsatsning på att etablera ett starkt damlag. Tidigare stjärnspelarna Erika Holst och Kim Martin har tagits in som tränare respektive sportchef.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!