Lär känna VH-spelarna – duon avslöjar hemligheterna

Ett lag består av flera individer. Var och en med sin egen personlighet. Men hur är spelarna i Vimmerby Hockey och vad har de för egenheter? Vi ställde en rad frågor till ungtupparna Charlie Björklund och Johan Norberg om deras lagkamrater. Och ja...nu vet vi bland annat att en av dem alltid är glad, till och med när han fått en puck i ansiktet...

Johan Norberg och Charlie Björklund berättar om egenheterna hos VH-spelarna.

Johan Norberg och Charlie Björklund berättar om egenheterna hos VH-spelarna.

Foto: Arkiv

Ishockey2023-03-16 20:00

Charlie & Johan. Det är en spännande duo i Vimmerby Hockey, med flera beröringspunkter. Båda är fostrade i IK Oskarshamn, båda är nya i Vimmerby Hockey den här säsongen och de är lika gamla. Det skiljer bara fyra dagar mellan 20-åringarna. 

Klart att vi tog ett snack med dem om sina nya medspelare i VH. 

Vem pratar mest?

– Jag skulle säga att vi i vårt lilla hörn, jag, Dageryd (William) och Olle Söderlund pratar ganska mycket. De som sitter jämte brukar ofta få sig ett gott skratt. Ibland sitter "Dagge" bara och skakar på huvudet åt mig och Olle när vi sätter igång, haha.

– Mina val är andra, säger Johan Norberg och lyfter istället fram Vimmerbyfostrade Anton Carlsson, Pelle Ström och Eddie Levin. Dom är väldigt pratglada och Eddie får sina pikar av de andra två. Kanske för att han är yngre. 

Vem är mest vältränad?

– (CB): Alftberg (William) och Oskar Lindgren är jäkligt starka båda två på gymmet. Eddie Levin är nog annars den som tränar mest. Han kör gärna extra och är att het på att gå till gymmet. 

– (JB): Svårt, men Oscar Gustafsson har jäkligt starka buggar (lår). Han är bitig. Lindgren och Eddie är också bra där. 

Vem är smartast?

– (CB): Ja, vem är egentligen smartast...? Jag vet att Ludde Vännström pluggar just nu och han verkar ganska så allmänbildad. Det är nog han. 

– (JB): Robin (Christoffersson) är en het kandidat. Han ger ett sånt intryck och så är han ju mattelärare också.

undefined
Robin Christoffersson målas upp som en av de smartare i laget.

Vem lägger ner mest tid på sin utrustning?

– (CB): Haha, det är jag. Det tycker de andra i alla fall. Jag håller på med ganska många grejer. Jag sprejar bladen och upp mot skaftet och tejpar på lite olika sätt. Jag får en del kommentarer om det där, säger Charlie och får medhåll i frågan av Johan Norberg, som också lyfter fram Dageryd och Robin Christoffersson. "De har bra öga för detaljer och utrustningen sitter alltid bra på dem". 

Vem är lagets hårding

– Norberg, solklart. Han är väldigt tuff och gillar att tacklas och täcka skott, menar Charlie. 

Johan Norberg är beredd att hålla med och nämner i sammanhanget också Isac Andersson. 

Vem har bäst bollkänsla?

– (CB): Anton Carlsson och Christoffersson är jäkligt heta när vi kör ringen. Sen om det är mest tur vet jag inte...

– (JB): Hugo Ollila har bra bollkänsla. Han är vass. Anton Carlsson är också bra. Adam Lindblad är däremot sämst. Han lägger riktigt dåliga bollar och med Balint (Horvath) vet man aldrig var bollen hamnar. Han ska jämt hålla på med en massa trix.

undefined
Hugo Ollila är duktig i fotbollscirkeln inför match.

Vem är bäst på att skämta?

– (JB): David Thomson är skön. Han är rätt rolig också. 

Vem drar sämst skämt?

– Inget snack. Olle (Söderlund) garanterat. Sen brukar han garva åt sina skämt själv också. 

Vem har svårast för att hålla tiden?

– (CB): Vi har varit bra där hela laget. Vi har en böteslista, men jag tror inte att någon fått något för sen ankomst. 

– (JB): Lätt val. "Jagge" (Jakob Karlsson) är alltid sen. Han kan komma sekunder innan samlingstiden. Sen kliver han bara in som att det inte är något, haha. 

Vem är gladast?

– Adam Bäckstrand är självskriven. Han är alltid glad, oavsett hur det är. Det är helt otroligt. För ett tag sen fick han en puck på läppen, men han satt ändå där med ett leende på läpparna. Man blir glad i hans närhet, säger både Charlie och Johan. 

Vem skjuter hårdast/lösast?

– Oskar Lindgren har en riktig bössa. "Jagge" skjuter däremot inte så hårt. Den får han. 

Vem har störst vinnarskalle?

– (CB): Den får "Jagge" (Jakob Karlsson) också. Man kan verkligen se när det brinner till. 

– (JB): Oscar (Gustafsson) är en jäkla vinnarskalle. Han kan bli lite smågrinig och det är alltid lika spännande att se vad han kommer med när han förlorar mot Ludvig Vännström på träningarna. De har någon intern måltävling, som Ludde oftast vinner (skratt). Jakob och Oskar Lindgren är också vinnartyper. 

Vem bryr sig mest om sitt utseende?

– (CB): Balint Horvath, helt klart. Han kommer ofta i solglasögon och ibland i kostym till matcherna. Han verkar mån om sitt utseende. 

– (JB): Anton kommer alltid välklädd, sen har vi David Thomson också. Han har skjorta och kavaj och det är lite NHL-stuk över honom. Hugo Ollila och Balint tittar en del i spegeln. 

Vem är snabbast i laget?

– (CB): Oscar Gustafsson före mig. Vi hade en lagtävling i somras, då slog han mig i finalen. Alftberg (William) är också ganska snabb när han drar iväg. 

– (JB): Oscar och Charlie. Det är inte kul att möta dem på träningarna.

undefined
Snabbast och mest vältränad? Oscar Gustafsson är en het kandidat.

Vem är lagets matvrak?

– (CB): Norberg är väldigt, väldigt bra på att käka. Han gillar mat. Jag har ju känt honom länge. Vi jobbar ihop också och matlådorna är biffiga ibland. Det är som tre portioner samtidigt, haha. 

Vem har sämst ordning?

– Enkelt. Det är riktigt stökigt på Jakobs plats. Men gammal är äldst och han bestämmer, säger Johan och garvar.

undefined
Anton Carlsson och Jakob Karlsson är två av de stora profilerna i Vimmerby Hockey.

Vem är mest hockeynörd?

– (CB): Norberg vinner där. Han gillar hockey och kollar allt möjligt. 

Det är något som backkämpen håller med om: "Jag har bra koll. Oftast sitter jag med två skärmar samtidigt. Det är allt från U16 till division två och högre. Tjejen är inte alltid så jättenöjd när jag ska kolla".

Är det någon som har en särskild dold talang?

– (CB): Anton Carlsson vill gärna framstå som en duktig matlagare. Han skickar gärna bilder när han har lagat något, men det är oklart om det verkligen är han som lagar maten...

– (JB): Vad ska jag säga där? Det får bli Alftberg. Han är jäkligt bra på att fika. Han unnar sig gärna semlor, kladdkakor och är en gottegris. Men han är värd det och är väldigt vältränad.

Vem har konstigast rutiner före match?

– (CB): Balint. Han har mycket konstigt för sig. Han tar alltid en kall dusch efter samlingen och innan uppvärmningen. 

– Det är lite märkligt, men Adam Lindblad skjuter "flippmackor" mot motståndarmålet på uppvärmningarna. Jag vet inte om motståndarlagen har koll på det...?

undefined
Bálint Horváth tar gärna en dusch innan uppvärmning.

Vem sköter musiken i omklädningsrummet?

– Pelle Ström är obestridlig kung. Ingen tar musiken från honom. Och måste säga att han gör det bra. Han har en bred musiksmak med allt från house till dansband och rapp, säger Charlie och Johan samstämmigt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!