Lasch efter målen: "Inte riktigt mitt spel"

Poängkungen Ryan Laschs två första SHL-mål i höst visade vägen när Frölunda slog Brynäs med 5–3 i en jämn match i Göteborg. –Vi fick studsarna med oss i kväll, säger Ryan Lasch.

Frölundas Ryan Lasch firar sitt första mål i höst tillsammans med Max Friberg. Både Lasch och Jan Mursak blev tvåmålskyttar när Frölunda slog Brynäs med 5–3.

Frölundas Ryan Lasch firar sitt första mål i höst tillsammans med Max Friberg. Både Lasch och Jan Mursak blev tvåmålskyttar när Frölunda slog Brynäs med 5–3.

Foto: Adam Ihse/TT

Ishockey2022-10-25 21:29

Frölunda tog ganska snabbt ledningen med 2–0. Jacob Nilsson petade in det första målet, sedan Brynäs släppt fram en passning från Anthony Greco parallellt med mållinjen.

Ryan Lasch sköt 2–0 i powerplay via en försvarares klubba, sedan Brynäs varit för många på isen.

Det var höstens första SHL-mål för "assistkungen" Lasch.

Vill skapa chanser

Men han tycker inte att självförtroendet påverkats av nollan i målkolumnen, intill de nio assisten på nu 13 spelade matcher.

– Nej, inte alls. Jag vet att målskytte inte riktigt är mitt spel. Det är mer ett playmakerspel, med skapande av chanser för mina lagkamrater, säger Ryan Lasch.

Den 35-årige amerikanen har gjort massor av poäng för Frölunda under sina år i klubben, och vann bland annat SHL:s poängliga förra säsongen.

I andra perioden reducerade Linus Ölund för Brynäs, innan Jan Mursak ökade till 3–1 med ett snyggt mål.

Det var första fullträffen i höst även för Mursak. Slovenen har ändå varit en av Frölundas bästa spelare, och fick mycket beröm av tränaren Roger Rönnberg efter matchen.

"Försökte passa"

Även i tredje akten började Brynäs bäst. Mål av Johannes Kinnvall och Alexander Ljungkrantz gav 3–3.

Men med fyra minuter kvar att spela sköt Ryan Lasch 4–3, på nytt via en brynäsare.

– Jag försökte passa, medger Lasch om målet.

Senare lyfte Jan Mursak in 5–3 i öppet mål, och blev också tvåmålsskytt.

– Jag tycker att vi har haft många bra chanser tidigare, som inte gått in, säger Ryan Lasch när han jämför Brynäsmatchen med Frölundas tidigare prestationer i höst.

Mikko Manner, tränare i Brynäs, var mycket besviken med besöket i Göteborg. Laget var inte klart för tävling när matchen började, tyckte Manner.

– Sedan hittar vi vägen att komma till 3–3, men tappar matchen. Jag är stolt över den där tredjeperiodskampen. Men samtidigt förtjänar vi inte mer, om vi inte kan spela bättre i hela matchen, säger Mikko Manner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!