Lehner höll nollan i Vegas storseger

Elias Pettersson och hans Vancouver har en del att fundera över om det ska bli vidare spel i Stanley Cup. Laget förlorade första kvartsfinalmötet med Robin Lehners Vegas – med 0–5. –Vi måste spela mycket bättre om vi ska vinna det här, säger tränaren Travis Green.

Jacob Markström hade en svettig kväll i Vancouvers mål.

Ishockey2020-08-24 08:01

Robin Lehner höll nollan för första gången i årets slutspel. Den 29-årige göteborgaren hade förvisso inte överdrivet mycket att göra, men tog samtliga 26 skott i storsegern.

"Jag tittade på när grabbarna dominerade i kväll", skriver Lehner på Twitter ihop med en video på en slappande panda.

På en presskonferens utvecklar han sina tankar:

– Vi gjorde en jäkla match. Alla jobbade hårt, blockerade skott, backcheckade, alla de där små grejerna. Det var en skön seger.

Byttes ut

I andra målet hade Jacob Markström en mardrömskväll. Den hyllade svensken fick inte mycket hjälp av sina lagkamrater i Vancouver och släppte in fyra mål de första två perioderna.

När sedan amerikanen Max Pacioretty utökade till 5–0 drygt halvvägs in i den tredje perioden i NHL-kvartsfinalen byttes Markström ut mot Thatcher Demko.

– Det är Travis som är tränare, säger Markström på frågan om att bli utbytt.

– Vi måste vara redo och jag måste vara bättre i nästa match, fortsätter målvakten, som storspelade när Vancouver skrällde och slog ut regerande mästarna St Louis i åttondelsfinalen.

"Tror på dem"

Förlustsiffrorna mot Vegas stannade vid 0–5 och Vancouver får ta sig en funderare inför returmötet natten mot onsdag svensk tid.

– Vi spelade inte bra i dag. Vi får titta på matchen och se vad vi kan förbättra. Vi måste bli bättre med pucken. Jag har en stark tro på gruppen, säger tränaren Travis Green.

Vegas William Karlsson hade en assist till 3–0-målet i mitten av andra perioden, signerat Mark Stone.

Vancouverstjärnan Elias Pettersson gick poänglös för första gången på tre matcher. 21-åringen har skyfflat in poäng under slutspelet i den nordamerikanska ishockeyligan, men lyckades inte överlista Lehner i Rogers Place i Edmonton.