Lehner höll nollan – Vegas jämnar ut serie

Robin Lehner höll nollan för Vegas när laget jämnade ut ställningen i semifinalserien mot Dallas i NHL-bubblan i Edmonton. –Killarna var på tårna direkt från start. De gjorde en jäkla match och mitt jobb lite lättare, säger Lehner om sina lagkamrater.

Robin Lehner höll tätt i Vegas mål under semifinal två i Stanley Cup.

Ishockey2020-09-09 05:30

Lehner spelade inte det första semifinalsmötet, när Vegas förlorade med 0–1, men höll nu nollan för sin andra match i rad.

Totalt höll svensken helt tätt i Vegas-buren i tre av de sju kvartsfinalerna mot Vancouver.

I semifinalseriens andra match räddade han räddade 24 puckar. Lika många räddningar gjorde Anton Chudobin för Dallas, men han släppte dessutom in tre puckar.

Chudobin ersattes i tredje perioden av Jake Oettinger som i sin NHL-debut gjorde fem räddningar.

Första perioden blev mållös, men i andra lyckades Vegas skaffa sig en 3–0 ledning, William Karlsson satte Vegas 2–0-mål och 3–0 höll sig matchtiden ut.

Dallas drog på sig en rad utvisningar, totalt fick Dallasspelare tillbringa 14 minuter i utvisningsbåset.

– Vi hänger med bra i andra (perioden) sedan kommer ett dåligt byte och de får göra 1–0 och sedan kommer utvisningarna. Sedan är det de som för spelet och får powerplay på powerplay och gör mål. De kommer ut hårdare och vi var lite på hälarna hela matchen, säger Dallas Mattias Janmark.

Ställningen är nu 1–1 i semifinalserien som avgörs i bäst av sju matcher. Nästa match spelas natten mot fredag svensk tid.

Fakta: Semifinalerna i Stanley Cup

Västra konferensen:

Semifinal: Dallas–Vegas. 1–1 i matcher, nästa match spelas natten till fredag svensk tid.

Östra konferensen:

Semifinal: Tampa Bay–New York Islanders. 1–0 i matcher, nästa match spelas natten till torsdag, svensk tid.