Lehner höll nollan – Vegas vidare till semi

Robin Lehner höll nollan i Vegasmålet när Vancouver besegrades i kvartsfinalmöte sju i Stanley Cup. –Inför den här matchen kände jag mig rätt säker på att vi skulle vinna och vi höll oss till vårt spel, säger Lehner.

Vegas Robin Lehner firar semifinalvinsten över Vancouver.

Vegas Robin Lehner firar semifinalvinsten över Vancouver.

Foto: JASON FRANSON/The Canadian Press/AP/TT

Ishockey2020-09-05 06:45

Thatcher Demko i Vancouverburen räddade 33 puckar och det var det först i andra halvan av den tredje perioden som Robin Lehner och de andra kunde koppla av något.

– Man måste verkligen ge beröm till deras målvakt, han spelade riktigt bra, säger Lehner.

Vancouvers ordinarie målvakt Jakob Markström stod över sin tredje match i rad. Men på grund av de särskilda regler som gäller under slutspelet har klubben inte gett några uppgifter om hans hälsoläge.

Med sex minuter kvar av matchen tog sig Shea Theodores skott från blå linjen förbi fyra Vancouverspelare plus två från Vegas innan pucken hittade in i mål och gav Vegas ledningen med 1–0.

Sedan följde ytterligare två Vegasmål, båda mot tom kasse av först Alex Tuch och sedan Paul Stastny, och resultatet 3–0 till Vegas tar laget vidare till semifinal mot Dallas.

– Ser man på de tre senaste matcherna så har vi spelat riktigt bra ishockey. Det är ett jäkla lag, vi har en bra sammanhållning, säger Lehner.

Fakta: Kvartsfinalerna i Stanley Cup

Östra konferensen:

Tampa Bay–Boston, Tampa Bay vidare med 4–1 i matcher.

Philadelphia–New York Islanders, 3–3 i matcher. Nästa match natt mot söndag svensk tid.

Västra konferensen:

Dallas–Colorado, Dallas vidare med 4–3 i matcher.

Vegas–Vancouver, Vegas vidare med 4–3 i matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!