Leksand ordnade målfest när Linköping besegrades

Leksand var tillbaka efter en två veckor lång paus. Uppenbarligen med en hel del ny energi, då Linköping besegrades med 8–4. Leksingarna ordnade trepoängaren genom att ösa in fyra mål i sista perioden.

Mikael Ruohomaa stod för ett hattrick när Leksand besegrade Linköping med 8–4. Arkivbild.

Ishockey2022-02-05 18:07

När den tredje perioden inleddes var matchen helt öppen. Då hade Linköping i den andra perioden lyckats reducera hemmalagets ledning till 4–3, i stället för 3–0 som den 20:e matchminuten inleddes med.

Då hade Linköping, som bara tagit en poäng på de tre senaste matcherna, fört spelet.

– Jag tycker att vi har hittat lite energi här och vi får fast pucken mer, sade Linköpings Markus Modigs till C More inför den tredje perioden.

Men Leksand visade sig där bjuda på målfest, där bland annat lagets poängkung Mikael Rouhomaa fullbordat ett hattrick, och när det återstod två minuter av matchen var den mäktiga 8–4-ställningen i hamn och Jimmy Anderssons reducering för gästerna någon minut tidigare en klen tröst.

Gästerna fick därmed resa hemåt utan poäng, och med ett större avstånd till direktplatserna till kvartsfinalerna.