Leksand släpper in publik i träningsmatch

Leksand kommer att släppa in publik i träningsmatchen mot Brynäs den 10 september. SHL-klubben skriver på sin webbplats att man fått polismyndighetens tillstånd att ta in 50 åskådare.

Leksand har fått tillstånd att släppa in 50 åskådare i träningsmatchen mot Brynäs den 10 september. Arkivbild.

Leksand har fått tillstånd att släppa in 50 åskådare i träningsmatchen mot Brynäs den 10 september. Arkivbild.

Foto: Ulf Palm/TT

Ishockey2020-08-25 10:50

I fredags presenterade regeringen ett förslag som öppnar för ett begränsat antal sittande åskådare på idrott från och med den 1 oktober. Begränsningen på offentliga sammankomster på högst 50 personer kommer att ligga kvar, men enligt förslaget ska bland annat idrotten undantas för såna evenemang.

Men redan den 10 september har Leksand fått tillstånd från polismyndigheten att släppa in 50 åskådare i träningsmatchen mot Brynäs. Flera damallsvenska fotbollsklubbar har sedan en tid tillbaka utnyttjat den möjligheten.

Leksand skriver på sin webbplats att de 50 biljetterna kommer att auktioneras ut och utropspriset startar på 800 kronor. Då ingår en trerätters middag i priset.

Även Linköping kommer att erbjuda 50 personer plats till träningsmatchen mot Djurgården på torsdag, klubben skriver på sin hemsida att platserna erbjuds i arenarestaurangen.

SHL-säsongen ska enligt planerna starta den 19 september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!