Leksand utslaget efter nytt tapp: "Pissdåligt"

Ett misslyckande. Så beskriver Leksands tränare Björn Hellkvist uttåget ur SHL-slutspelet. –Det är pissdåligt, säger han till C More efter 2-4-förlusten mot Rögle i den avgörande åttondelsfinalen.Även Luleå är vidare till kvartsfinal.

Leksand har spelat klart för den här säsongen.

Ishockey2023-03-14 21:14

Nej, det ville sig inte för Leksand i åttondelsfinalerna mot Rögle i SHL-slutspelet.

I måndags tappade Dalalaget 2–0 till 2–3 i den tredje perioden och i den avgörande matchen på tisdagskvällen föll Leksand samman på nytt.

1–0 blev till 1–3 då Rögle trampade gasen i botten samtidigt som hemmalaget såg närmast chockat ut.

– Det såg för jävligt ut. Det var där vi tappade matchen, säger Leksands tränare Björn Hellkvist till C More.

"Bitterhet"

I slutet av den tredje perioden vaknade Leksand till liv igen, reducerade och skapade spänning. Men i stället för en 3–3-kvittering kunde Brady Ferguson skicka in avgörande 4–2 i tom kasse.

Rögle till kvartsfinal, Leksand till semester.

– Det är pissdåligt, ett misslyckande, säger Hellkvist.

– Man känner bitterhet och tomhet. Det är surt att behöva gratulera Rögle men vi måste göra det.

Hellkvist var framförallt besviken på att hans manskap inte lyckades få pucken i nät under slutperioden.

– Vi skapar chanser, men fan..., vi måste ju sätta dit puckjäveln också, säger han uppgivet.

I kvartsfinalen ställs Rögle mot Skellefteå.

– Vi visar att vi har en enorm styrka i gruppen, säger Röglemålvakten Christoffer Rifalk om vändningen som gav avancemang.

Luleå undvek fiasko

I Oskarshamn tog sig fjolårsfinalisten Luleå vidare till kvartsfinal, men det krävdes förlängning i den tredje åttondelsfinalen mot IKO för att undvika fiaskot.

Joonas Rask satte avgörande 3–2 knappt fem minuter in i förlängningen och för Luleås del väntar nu seriesegraren Växjö i den kommande kvartsfinalen.

– Nu är vi vidare, allt är möjligt. De vann grundserien och är bra med pucken. Vi måste hitta deras svaghet, säger Rask till C More.

Fakta: Så spelas kvartsfinalerna

Torsdag: Växjö (1)–Luleå (8), Skellefteå (2)–Rögle (7).

Övriga matchdagar: 18/3, 20, 22, eventuellt 24, 26 och 28/3.

Fredag: Färjestad (3)–Frölunda (6), Örebro (4)–Timrå (5).

Övriga matchdagar: 19, 21, 23, eventuellt 25, 27 och 29/3