Matchen i matchen – leksing kan bli VH:s stora hjälte

Det är upplagt för en spännande målvaktsduell i onsdagens toppmöte mellan Nybro och Vimmerby. I ena ringhörnan: Pontus Eltonius. I den andra: Robin Christoffersson. "Nybro har målats upp som en favorit, så det ska bli väldigt kul", säger VH-målvakten.

Robin Christoffersson har fått stort förtroende i Vimmerby Hockeys mål. På onsdag ställs han och laget mot favorittippade Nybro.

Robin Christoffersson har fått stort förtroende i Vimmerby Hockeys mål. På onsdag ställs han och laget mot favorittippade Nybro.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-10-19 19:30

Robin Christoffersson hämtades in till Vimmerby Hockey inför säsongen och var tänkt att ta upp kampen om förstaspaden med Gustav Bågenvik. Den kampen har han tagit – och på många sätt vunnit. 24-åringen har startat fyra av fem matcher under säsongsinledningen i Hockeyettan och fått stort förtroende av tränare Staffan Lundh. 

– Att spela matcher är självklart det roligaste som finns. Det har känts bra från första början och jag tycker att alla spelare som varit i VH sedan tidigare verkligen tagit hand om oss nya på ett kanonsätt, säger Leksand-produkten Christoffersson. 

De två föregående säsongerna tillbringade han i den norra serien, med Östersunds IK. Nu är det söderserien som gäller, med Vimmerby Hockey.

Och laget har fått en bra start. VH ligger tvåa i serien efter fem spelade matcher, en poäng bakom Mörrum. Det var mot just Mörrum som den enda förlusten (efter straffar) kom.

– Förutom den lilla plumpen så har det känts väldigt bra så här långt. Morgan (Persson, klubb- och sportchef) har satt ihop en bred trupp med bra spets framåt och vi var väl förberedda när allvaret kom igång, säger Robin Christoffersson.

På onsdag kväll väntar förmodligen det tuffaste testet hittills, när VH ställs mot favorittippade Nybro Vikings på bortais. 

– Nybro har målats upp som en favorit, så det ska bli väldigt kul att möta dem igen och spela i en trevlig hall med mycket publik. Vi möttes på försäsongen och där tycker jag att vi spelade riktigt bra och vann efter förlängning. Det blir en extra krydda med ett sånt här toppmöte, menar målvakten. 

I Nybro hittar vi målvakten som toppar hela den södra seriens målvaktsliga; Pontus Eltonius. Han har en räddningsprocent på 95,33 efter fyra matcher i kassen och blir en svår nöt att knäcka för VH. Samtidigt har Christoffersson "bara" en räddningsprocent på 90, 91. Den siffran beror till stor del på att Mörrum lyckades göra fem mål under ordinarie tid när lagen möttes. 

Hur stor press sätter du på dig själv?

– Stor press. Men samtidigt litar jag på min process och känner att jag utvecklas hela tiden. Sen har vi ett tajt spelschema, så både jag och Bågenvik kommer att få spela matcher. Jag är tacksam för förtroendet jag fått hittills och nu gäller det att sköta sina kort rätt.

* Vi direktrapporterar onsdagens match på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 18:45!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!