VH var sig likt igen: "Kändes väldigt bra"

Ett stort fall framåt. Så kan man summera Vimmerby Hockeys insats vid segern med 4–2 hemma mot KRIF på söndagen. "Nu spelar vi som vi ska igen och då går det mycket enklare", konsteterade VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Eddie Levin med segerleende efter att ha gjort 4-2 för VH mot sin gamla klubb KRIF.

Eddie Levin med segerleende efter att ha gjort 4-2 för VH mot sin gamla klubb KRIF.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-01-22 18:57

Första perioden tog VH klart hem på poäng. De fick en pangstart också när Hugo Ollila slog en öppnande passning till Charlie Björklund. Han dök upp på bortre stolpen och gjorde sitt första mål i vårserien.

2–0 kom i spel fem mot fyra och det var Balint Horvath som slog till med mål för andra matchen i följd. VH skapade tillräckligt med chanser för ett tredje mål också i första, men det kom aldrig.

– Vi gör det riktigt bra i första och det är kul att se att både Balinth och Charlie bidrar med mål. Vi behöver att hela laget levererar för att lyckas.

undefined
Charlie Björklund klappas om efter 1-0 som innebar hans första mål i vårserien för VH.

Istället jämnade det ut sig i andra. VH hade visserligen 3–2 att gå på efter mål av David Thomson. Två insläppta i numerärt underläge gjorde dock matchen helt öppen inför sista.

– Andra perioden blev lite sönderryckt av alla utvisningar. Det är surt att släppa två i box play, men det är sådant som händer.

Trots den sköra ledningen blev det aldrig riktigt något snack om vart segern skulle gå i tredje. VH spelade lugnt och metodiskt och KRIF hade svårt att komma till chanser. När 4–2 kom var saken i princip klar. 

– Vi hade inte gjort någon jättematch så långt. Visst skapade vi en del chanser, men i första hand så inriktade vi oss på att göra jobbet ordentligt i defensiven. Men så drog Jakob Karlsson upp ett anfall och spelade fram till Anton Carlsson. Han släppte pucken vidare till mig och det var bara att lägga in den i öppet mål, sa Eddie Levin som fick avgöra mot sin gamla klubb KRIF.

– Det satt lite extra skönt förstås.

Sylvegård var också nöjd med insatsen och tre viktiga poäng.

– Vi gör det jättebra i tredje och låter dem aldrig komma med någon forcering på slutet. Det kändes väldigt bra.

VH leder serien halvvägs med tre poäng till Huddinge och Borås.

– Vi ska vara nöjda så här långt. Nu får grabbarna någon dag ledigt i början av veckan så laddar vi om för match igen på söndag. Det är Huddinge och Borås som gäller direkt så det gäller att vi är på tå direkt.

Målen:

1–0 (2.25) Charlie Björklund (Hugo Ollila, William Alftberg), 2–0 (11.15) Balint Horvath (Jacob Isaksson, Olle Söderlund), 2–1 (22.40) Martin Pärna, 3–1 (23.57) David Thomson (Adam Bäckstrand, Isac Andersson), 3–2 (25.36) Martin Ekström, 4–2 (48.39) Eddie Levin (Anton Carlsson, Jakon Karlsson).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!