Levins fullträff var startskottet: "Satt snyggt"

Släkten är värst. Eddie Levin var den store matchvinnaren för Vimmerby Hockey när han med två mål och en assist sänkte sin tidigare klubb KRIF. "Det var väldigt skönt att få in pucken till slut och att vi gjorde vad som behövdes för att säkra en plats bland de två främsta i serien", sa Levin efter att VH vänt 0–1 till 3–1 i tredje perioden.

Eddie Levin satte den förlösande kvitteringen till 1-1 och spädde sedan på med 3-1 i tom bur när Vimmerby vände och vann hemma mot KRIF.

Eddie Levin satte den förlösande kvitteringen till 1-1 och spädde sedan på med 3-1 i tom bur när Vimmerby vände och vann hemma mot KRIF.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-02-24 19:09

Vimmerby Hockey hade alltså ett guldläge inför mötet med tabelljumbon KRIF på lördagen. Två poäng var allt som krävdes. Men det skulle visa sig att det inte blev så lätt.

– Vi för egentligen spelet hela matchen, men KRIF hade att spela för och gör det bra efter sina resurser. De är starka defensivt och vassa i sina kontringar. Men att vi låg under med 1–0 efter två perioder kändes väldigt frustrerande.

Som så många gånger förr den här säsongen så skulle VH kliva fram och lyfta sig i tredje perioden. Startskottet på vändningen var utan tvekan Levins kvittering.

Tre minuter in i tredje kom 1–1. I power play dessutom.

– Jag fick en bra passning av Jakob (Karlsson) och klippte till direkt. Pucken satt snyggt i krysset och det var väldigt skönt att både få kvitteringen och att vi fick utdelning i power play.

Levin var sedan delaktig i 2–1 med en passningspoäng och avrundade med 3–1 i tom bur på egen hand.

Snacka om matchvinnare. Och till råga på allt mot sin tidigare klubb KRIF.

– Jag har kvar några kompisar i KRIF från den tiden, men det är inget jag tänker på under match. Nu var det bara så skönt att vinna och ta poängen som krävdes.

Går ni för seriesegern nu också?

– Absolut. Det är klart att vi vill få chansen att välja först.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!