LHC föll ihop – missar slutspel

Visst, tack vare andra resultat säkrade Linköping nytt SHL-kontrakt.

Linköping missar slutspelet i SHL. Arkivbild.

Ishockey2023-03-07 21:35

Men 1–2-förlusten mot Växjö på torsdagskvällen innebär att LHC inte har någon möjlighet att nå slutspelet.

Gästerna från Östergötland tog ledningen med 1–0 i upptakten av andra perioden och såg ut att gå mot segern – och därmed greppa det sista halmstrået i jakten på en slutspelsplats. Men i slutskedet av tredje perioden föll LHC ihop och släppte in två mål inom loppet av en minut.

– Det är två baljor som svider fruktansvärt mycket, säger LHC-tränaren Klas Östman till C More.

– Det ville sig tyvärr inte.

I och med segern kliver Växjö upp i serieledning inför den avslutande omgången borta mot Brynäs på torsdag.

– Det kommer bli en riktigt tung match. Men är vi med från start och spelar vårt spel har vi chansen att ta tre poäng, säger Växjös Lukas Bengtsson till C More.

LHC möter slutspelsklara Leksand på torsdag.