LHC kopplade greppet direkt

Inte en stol fanns ledig när LHC tog emot Modo i sin första SM-final någonsin - och vilken debut sen! Första ronden gick till LHC. 5-1 (0-0, 2-0, 3-1) mot Modo talar sitt tydliga språk. Matchvinnare blev Niklas Persson som var inblandad i tre av målen, men segern var framförallt en laginsats av ett stabilt Linköping.

1-0 till Linköping. Linköpings HC vann den första SM-finalen i ishockey med 5-1 mot Modo hemma i Cloetta Center. Här signalerar Niklas Persson för 2-0-målet.

1-0 till Linköping. Linköpings HC vann den första SM-finalen i ishockey med 5-1 mot Modo hemma i Cloetta Center. Här signalerar Niklas Persson för 2-0-målet.

Foto:

Ishockey2007-04-05 06:52

Publiken var heltänd från start och bar fram hemmalaget i matchöppningen. Hockeyfebern är hög i Linköping.
LHC:s tränare Janne Karlsson var nöjd med att hans lag går till ledning i finalserien.
- Jag är nöjd med första perioden. De första 6-7 minuterna hade vi det tufft, men vi jobbade oss in i matchen. Sedan var det väldigt skönt med ett tidigt mål i andra perioden. I första halvan av andra perioden spelade vi med för små marginaler vilket resulterade i massor av misstag. Vi höll bra tempo matchen igenom och vi kunde gå runt på mycket folk.
Modos tränare Harald Lückner kunde bara konstatera att hans lag inte riktigt räckte till i första finalmatchen.
- I första kände vi lite på varandra. I början av andra perioden står vi på hälarna och låter LHC göra 1-0. Det var inte vår dag idag. Det står 0-1 i matcher. Det spelar ingen roll om det hade blivit 20-1 eller 2-1.
Niklas Persson och Ratislav Stana i LHC stod för riktigt bra insatser, men det var framförallt lagmaskinen Linköping som fällde avgörandet, när de körde över Modo i den första finalmatchen. På fredag väntar match nummer två i Örnsköldsvik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!